1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing KAA Gent - Essevee

Voor de achtste speeldag in de Jupiler Pro League trekken we zondag naar de Ghelamco Arena. Samen met onze coach blikken we vooruit op het dertigste onderlinge duel met KAA Gent.

Coach Mbaye Leye opent de wekelijkse persbabbel met een terugblik op de voorbije transferzomer. "We hebben deze zomer jongens aangetrokken die samen met de club kunnen groeien en passen binnen het project", vertelt de coach. "Op de laatste dag trokken we nog vier profielen aan waardoor we nog versterking binnenhaalden op het middenveld en in de aanval. Palumets en Ndour trainden de voorbij dagen al met de groep, maar het is afwachten of ze voor zondag reeds speelgerechtigd zullen zijn."

Zoals de inleiding al verklapte, staat zondag het dertigste onderlinge duel met de Buffalo's op het programma. "Ik heb de Europese wedstrijd van Gent bekeken, maar dat verandert weinig aan alles wat we al wisten van onze tegenstander. Het is een stabiele ploeg met een erg solide verdediging als basis. Op het middenveld hebben ze Kums als brein en Hong die graag infiltreert. Reken daarbij nog eens de aanvallers die een wedstrijd kunnen beslissen, dan weet je dat we het opnieuw opnemen tegen een goede ploeg."

Essevee staat na zeven speeldagen op een voorlopige zeventiende plaats. "De voorlaatste plaats speelt nog niet in ons hoofd want de situatie in het klassement reflecteert niet onze prestaties op het veld", klinkt het bij de coach. "Elk team heeft een moeilijke periode in een seizoen, bij ons is dat het begin van de competitie. We openden tegen bijna alle topploegen, maar behaalden 4 op 6 tegen rechtstreekse tegenstanders."

"Enerzijds hebben we op dit moment soms te maken met individuele fouten en die moeten er uit. Op dit niveau betaal je zo'n fouten cash, en dat is al gebleken. Anderzijds moeten we de bal iets langer bijhouden na een balverovering. We stoppen erg veel energie in de pressing waardoor we soms vergeten om de rust te bewaren in balbezit."

Wedstrijdleiding

Jan Boterberg - Nick Senecaut - Ruben Wyns - Kevin Debeuckelaere

TICKETINFORMATIE

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close