1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: KAA Gent - Essevee

Blauw-wit tegen rood-groen. De Buffalo's tegen de Boeren. KAA Gent tegen Essevee. Zondagavond om 21 uur nemen we het, in de Ghelamco Arena, op tegen de Oost-Vlamingen. Zet KAA Gent zijn winstreeks verder of bouwen we verder op onze overwinning tegen Seraing? Met enkele statistieken en een voorbeschouwing van Timmy Simons blikken we vooruit op de partij van zondagavond.

"We hebben een serieuze stap gezet, maar zijn er nog niet"

Essevee won zijn laatste competitiewedstrijd met 1-0 van Seraing, maar coach Timmy Simons wil vooral vooruit kijken: "We hebben een serieuze stap gezet, maar zijn er nog niet. We moeten de eerstvolgende wedstrijden onze punten proberen halen om zo de concurrentie volledig uit te tellen."

Zondag trekt Essevee naar de Ghelamco Arena voor de 30ste speeldag in de competitie. "Er staat ons dit weekend een zware opdracht te wachten, we gaan geen cadeau's krijgen", opent Timmy Simons de debatten. "KAA Gent heeft misschien veel wedstrijden na elkaar, maar ze hebben een enorme kern om die hoeveelheid aan wedstrijden op te vangen."

Onze tegenstander won zijn laatste vier competitiewedstrijden en kwalificeerde zich voor de finale van de Croky Cup. "Het is en blijft voetbal. Al zit de tegenstander in bloedvorm, in voetbal maak je altijd kans", klinkt het bij Simons. "Ook nu zullen we onze mogelijkheden krijgen, maar we mogen niet blind voetballen tegen dit KAA Gent."

Met nog vijf wedstrijden, waarvan twee thuiswedstrijden en drie wedstrijden op verplaatsing, belooft het nog een spannend slot van de competitie te worden: "De ploegen achter ons staan nog niet ver genoeg. We moeten scherp blijven tot het laatste moment, tot het behoud matematisch zeker is."

De wedstrijd in statistieken

Zondagavond staat het 38ste onderlinge duel met KAA Gent op de agenda. De Gentenaars wonnen 16 keer. Essevee wist 12 keer te winnen en 9 keer eindigde het op een gelijkspel.

Een duel met de Buffalo's, dat staat meestal garant voor doelpunten. Amper 1 keer in 38 onderlinge duels eindigde de wedstrijd op 0-0.

De laatste keer in de Ghelamco Arena wonnen we met 0-3. Govea, Chory en Vossen zorgde vorig seizoen voor de drie doelpunten en de drie punten. 

Van de 12 overwinning die Essevee behaalde, werd er 6 keer gewonnen op het veld van de Buffalo's. In alle zes de overwinning slikte Essevee geen enkel doelpunt. 0-2, 0-1, 0-1, 0-1, 0-1, 0-3.

De selectie

De selectie wordt op zaterdag bekendgemaakt.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close