2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Eupen - Essevee

Exact 185,83 kilometer scheiden de Elindus Arena van het Kehrwegstadion, de verste verplaatsing van het seizoen. Om 16.15 uur gaat de bal aan het rollen in de Oostkantons. Wij blikken al even vooruit op het duel met de Panda's.

De laatste keer op het veld van KAS Eupen

Ondanks dat het eentje was zonder fans, herinnert iedereen zich ongetwijfeld nog het laatste duel aan de Kehrweg. Temperaturen onder het vriespunt, een dikke laag sneeuw en een winningoal van Olivier Deschacht. 

Het begon nochtans niet rooskleurig in het Kehrwegstadion. Net na het halfuur trapte Musona, vanop vrije trap, de Panda's op voorsprong. Hij herhaalde dat kunstje vlak voor het halfuur waardoor Essevee tegen een dubbele achterstand aankeek. Hét signaal voor Zulte Waregem om alle zeilen bij te zetten.

Na een geweldige bal van Mathieu De Smet was Dompé iedereen te snel af en tikte hij de aansluitingstreffer binnen. Het was het startschot voor een knotsgekke eindfase. Nadat Bruno de gelijkmaker in minuut 81 voorbij de doelman tikt, is het de beurt aan Olivier Deschacht. Een voorzet van De Bock wordt door Marcq naar de eerste paal gekopt waarna Deschacht de 2-3 tegen de touwen kopt.

De wedstrijd in statistieken

Tien keer ontmoetten Essevee en KAS Eupen elkaar al in de Jupiler Pro League. Tien keer wist Essevee ook een driepunter uit de brand te slepen.

Assistenkoning Jean-Luc Dompé aast dan weer op een record. Nog nooit wist een speler zeven wedstrijden na elkaar, in de Jupiler Pro League, belangrijk te zijn met een assist. De teller van onze winger staat op zes opeenvolgende wedstrijden met een assist, in totaal telt hij al 9 assists. 

Dit seizoen vonden we al 21 keer de weg naar doel. Opvallend hierbij is dat alle doelpunten werden gescoord van binnen de zestien. Onze tegenstander van dit weekend is dan weer de ploeg met de meeste intercepties in de eigen zestien in de Jupiler Pro League.

De selectie

  • Sørmo en Van Aken blijven nog langs de kant met een blessure

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close