1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - Union SG

Zondagavond nemen we het op tegen de vicekampioen. Om 21.00 uur trappen we, in de Elindus Arena, af tegen de Brusselaars. Samen met de coach blikken we tijdens de wekelijkse persbabbel vooruit op deze wedstrijd.

Alvorens een blik te werpen op het duel van komende zondag, keert de coach nog even terug op het gelijkspel in Brugge. "De vorige speeldag hadden we het vooral in het begin lastig met de druk van Cercle Brugge", blikt Mbaye Leye terug. "Je mag niet vergeten dat we aan deze wedstrijd zijn gestart met zeven nieuwkomers in de basis. Daarnaast speelden we voor het eerst tegen een team met een 4-4-2 opstelling. Aan de rust hebben we wat moeten bijsturen en je merkte een betere tweede helft waar we zelfs de kans hadden om het verschil te maken."

Hoog tijd om de focus te richten op onze volgende partij. Zondag ontvangen de troepen van Leye vicekampioen Union in het Regenboogpark. "Door het resultaat van Union afgelopen week zijn we op onze hoede", vertelt de coach. "Wanneer je als club een nederlaag leidt, wil je dat zo snel mogelijk recht zetten. Laat ons hopen dat ze daar nog even mee wachten."

"We staan opnieuw tegenover een ploeg met heel wat kwaliteiten voorin. Ik heb het dan niet alleen over Vanzeir en Boniface. Ook de invallers van deze week, Adingra en Eckert, kunnen het verschil maken in de aanval. Daarnaast combineren ze een stabiel middenveld met een sterke en explosieve verderdiging."

Essevee telt vijf punten na zes wedstrijden waaronder enkele absolute topaffiches. "Op dit moment leeft misschien wat de frustratie dat we, ondanks de nederlagen, nog niet echt een heel slechte wedstrijd hebben gespeeld, maar ook moeilijk konden winnen. We hebben ook al goede wedstrijden gespeeld, maar pakten te weinig punten."

Het duel met Union is de laatste wedstrijd binnen de zomermercato. Op dinsdag 6 september sluit de markt definitief. "Er resten ons nog een paar dagen om een volledige groep te hebben", klinkt Leye ambitieus. "Deze zomermercato leverde de club al knap werk met negen inkomende transfers. We zien er graag nog twee spelers bijkomen om de groep voltallig te maken."

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close