1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - Union

Na het bezoek aan Anderlecht, nemen we het voor de tweede keer deze maand op tegen een Brusselse traditieclub. Leider Union komt woensdag op bezoek in de Elindus Arena. Ontdek hieronder alles wat je moet weten over deze wedstrijd.

De laatste ontmoeting met Union

In september trokken we naar het Dudenpark voor speeldag 6 in de Jupiler Pro League. Na acht minuten moest Essevee al met tien verder na een rode kaart voor Sissako. Een eerste helft met enkele kansen voor de leider eindigde met een reuze kans voor Srarfi. De winger dribbelde voorbij alles en iedereen maar besloot tegen de lat. Beide ploegen gingen zonder doelpunten rusten.

Net voor het uur bracht Undav de Unionisten dan toch op voorsprong. Vanuit de kleine rechthoek had Bostyn geen kans op de binnentikker van de aanvaller. Essevee loerde vooral op de tegenaanval, en dat resulteerde een kwartier voor tijd in gelijkmaker. Dompé vond Gano aan de tweede paal en die bracht de score op 1-1. Onze jongens leken met z'n tienen een punt te pakken in het Dudenpark, maar in het slot zorgde Sorinalo ervoor dat Union de drie punten thuis hield.

De wedstrijd in statistieken

Wanneer we er de all-time statistieken bijhalen zien we dat beide ploegen elkaar in evenwicht houden. Zowel Essevee als Union won één van de onderlinge duels in de Jupiler Pro League, één keer eindigde het op een gelijkspel en beide ploegen maakten reeds vijf doelpunten.

In de top vijf van doelpuntenmakers en aangevers vinden we heel wat spelers terug die we woensdag ook op het veld zien. Undav (16), Vanzeir (10), Vossen (11) en Gano (10) bekleden respectievelijk de posities één, drie en vier in de topschutterstand. Dompé (10), Undav (9) en Vanzeir (9) voeren dan weer het klassement der assistgevers aan.

Naast de leider in het klassement, is Union ook de beste van de klas wanneer het gaat om doelpogingen omzetten in doelpunten. (16,6%) Essevee staat op een vijfde plaats met 13,9%.

De selectie

  • Van Aken blijft langs de kant met een enkelblessure
  • Sissako is out met een kuitblessure
  • Sørmo is nog niet hersteld van een rugblessure

DEEL DIT ARTIKEL:

Close