1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - STVV

De interlandbreak zit erop dus klinkt het startschot van de laatste rechte lijn richting het seizoenseinde. Met STVV en Sporting Charleroi wachten er ons nog twee belangrijke affiches. Beginnen doen we met de Kanaries in eigen huis. Alle statistieken en een voorbeschouwing van Timmy Simons zorgen voor de ideale opwarming voor zaterdagmiddag.

Tijdens deze competitiebreak hadden enkele spelers interlandverplichtingen. Zinho Gano (Guinee-Bissau), Dion Cools (Maleisië) en Ewoud Pletinckx (België) maakten het mooie weer bij hun nationale ploeg. “Een aantal jongens hebben minuten gemaakt bij hun land. De ene is al wat vermoeider terug gekeerd dan de andere, maar ze zijn er allemaal goed doorgekomen”, zegt Simons.

Morgen wacht het bezoek van de Kanaries voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. “Net als ons zullen ze erg gemotiveerd naar deze wedstrijd toeleven, ze willen nog dat ticket voor de Europe Play-Offs”, klinkt het bij Simons. “De Truineaars hebben een zeer goed georganiseerde ploeg met veel structuur en veel discipline. Daarbij hebben ze ook nog enkele jongens als Brüls die het verschil kunnen maken, dat zit goed in elkaar. Ze halen, de laatste weken, niet voor niets goede resultaten.”

De laatste twee wedstrijden van deze competitiejaargang beloven nog spannend te worden in de strijd om het behoud. “We hebben het in eigen handen en moeten niet naar anderen kijken”, vertelt Simons strijdvaardig. “We spelen nog een laatste keer thuis en ik ben ervan overtuigd dat onze supporters de Elindus Arena nog eens zullen laten daveren. Als je ziet hoe de jongens de laatste veertien dagen trainen, kan je niet zeggen dat de groep er niet in gelooft. Ze trainen allemaal op de limiet en dat heb ik graag. Of dat een garantie is op succes, dat zullen we na de wedstrijd kunnen zeggen. Maar we zijn goed voorbereid.”

De wedstrijd in statistieken

In 24 onderlinge duels won Essevee 15 keer, trokken de Limburgers 5 keer aan het langste eind en eindigde het 4 keer op een gelijkspel.

Van de 12 duels in de Elindus Arena hield Essevee 12 keer de punten aan de Gaverbeek.

De laatste thuisoverwinning tegen de Kanaries dateert van 2019. Toen zorgden Berahino, Govea (2x), De fauw en Sissako voor een feestje in de Elindus Arena. (5-1)

STVV won 3 van zijn 5 laatste wedstrijden en speelde twee keer gelijk. Met een knappe 11 op 15 knokten ze zich in de running voor het laatste ticket voor de Europe Play-Off. Essevee won 2 van zijn laatste 5 wedstrijden, 2 keer in eigen huis.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close