1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - Standard De Liège

We zijn eind oktober, maar het lijkt wel zomer aan de Gaverbeek. Onder een stralende zon is het verzamelen geblazen in de perszaal voor de wekelijkse persbabbel van onze coach. 

Vooruitblikken op Standard, dat is voor verder in de persconferentie. Mbaye Leye blikt eerst nog even terug op de verloren partij tegen KV Oostende: “Ondanks de nederlaag aan de kust waren er toch enkele positieve zaken in de analyse. Eerst en vooral konden we na 10 minuten al een 0-2 voorsprong hebben verzameld, maar we waren niet efficiënt genoeg. We speelden geen slechte wedstrijd, hadden veel balbezit en gaven amper kansen weg. Maar jammer genoeg kenden we opnieuw dezelfde problemen als voor Kortrijk: niet efficiënt in de zestien en fouten die meteen werden afgestraft door de tegenstander.” 

Na een week met midweekvoetbal was het nu opnieuw een normale trainingsweek in de schaduw van de Elindus Arena. “Bij een verloren partij volgt er altijd wat teleurstelling, maar uiteindelijk draai je weer die knop om en bouw je verder aan de basis en de positieve zaken”, vertelt de coach. “Het geweldige aan deze groep is dat ze elke dag opnieuw keihard werken. Neem nu de 6 op 6 van vorige week, de groep bleef met de voetjes op de grond en bleef uitstekend werk leveren op training. Ook na de nederlaag tegen Oostende was dat niet anders. Het team weet dat het een seizoen met ups en downs zal worden, maar werkt als gekken.”

Voor we met z’n allen de Rode Duivels aanmoedigen op het WK in Qatar resteren ons nog drie competitiewedstrijden. “Van de drie resterende wedstrijden spelen we nog twee keer in eigen huis. In die wedstrijden willen we herhalen wat we het laatst tegen Anderlecht toonden in de Elindus Arena: één collectief, een goeie mentaliteit en veel grinta.”

Één van die drie wedstrijden is zaterdag het duel met Standard De Liège. “Standard is een erg goeie ploeg”, beseft Leye. “Voor ons is het belangrijk om ons goed voor te bereiden op hun verschillende tactische uitvoeringen. Stevig verdedigen en agressiviteit in de duels zullen de basis vormen van deze wedstrijd.”

Om de wekelijkse persbabbel te eindigen blikken de journalisten nog even terug op het verleden van onze coach bij de Luikenaars. “Ik heb inderdaad een verleden bij de Rouches, maar dat is nu helemaal niet van belang. Het is niet Mbaye Leye tegen Standard De Liège. Een overwinning is het enige wat telt voor mij, en daar zullen we als groep alles aan doen.”

Wedstrijdleiding

Jonathan Lardot leidt de thuiswedstrijd tegen Standard. Het is de tweede keer dat de scheidsrechter het duel tussen Essevee en de Rouches leidt. Hij wordt zaterdag bijgestaan door Florian Lemaire, Ruben Wyns en Simonini Matonga.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close