2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - Standard

It's coming home. De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen loert om de hoek. Zondag 1 augstus ontvangen we om 16.00 uur de jongens van Standard. Samen met de coach blikken we vooruit naar de topper tegen de Rouches.

"Ik heb vooral een team gezien waarbij heel veel jongens tot het gaatje gingen"

We blikken eerst nog even terug op onze eerste competitiewedstrijd. Tegen de Leuvenaars eindigde onze openingspartij op 1-1. Onze coach kan tevreden terug kijken op de wedstrijd: "Ik heb vooral een team gezien waarbij heel veel jongens tot het gaatje gingen."

"Het was de eerste wedstrijd van de competitie en er werd meteen op een erg hoog tempo gespeeld", vertelt onze coach "Jammer genoeg vielen we dan met 10 man, dan zie je naar het einde dat iedereen echt diep wil gaan voor het team."

"Verwacht een moeilijke wedstrijd tegen een vernieuwd Standard"

Zondag komen de troepen van Mbaye Leye op bezoek in de Elindus Arena. De absolute topschutter allertijden bij Essevee voerde heel wat wijzigingen door in de kern van de Rouches. "We hebben hun vorige wedstrijd geanalyseerd en zagen toch een goed voetballend Standard", vertelt Dury. "Ik verwacht een moeilijke wedstrijd tegen dit Standard. Ondanks de veranderingen in de kern hebben ze toch nog heel wat kwaliteit in hun rangen."

BLESSURE UPDATE

Alessandro Ciranni liep op een training een enkelblessure op. De verdediger is minstens vier weken out met een scheur in de ligamenten. Ibrahima Seck en Ewoud Pletinckx geraken wel fit voor de partij tegen de Rouches.

Joost Van Aken is geschorst.

SELECTIE

Doelmannen | Bossut, Bostyn, Beernaert

Verdedigers | Sørmo, Pletinckx, De Bock, Humphreys, De Poorter

Middenvelders | Hubert, Vigen, Govea, Srarfi, Sissako, Seck, De Smet

Aanvallers | Vossen, Dompé, Berahino, De Neve, Gano

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close