1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - Sporting Charleroi

Met vier punten uit evenveel speeldagen kijken onze boeren Sporting Charleroi in de ogen. Zondag trappen ze om 16.00 uur het duel met de Zebra's op gang.  

De wekelijkse persbabbel met coach Mbaye Leye start met een terugblik op de wedstrijd tegen KRC Genk. "De nederlaag van afgelopen zondag was niet meteen een heel harde klap", opent Leye de debatten. "Wanneer je de wedstrijd analyseert op vlak van balbezit, afgelegde meters en kansen dan zie je dat we niet moesten onderdoen voor dit sterke Genk en dat de uitslag overdreven was. Op dit moment missen we wat efficiëntie om doelpunten te maken. Het is belangrijk om nu die stap te zetten."

De competitie dendert als een sneltrein voort. Dit weekend wacht alweer speeldag 5 in de Jupiler Pro League. "Zondag is winnen de enige boodschap. Het is belangrijk dat we het goede werk van de eerste vier wedstrijden nu omzetten in punten", vertelt de coach. "We voetballen bij momenten goed, verdedigen stevig en tonen mentaliteit op het veld. Deze zaken moeten nu resulteren in een overwinning. We spelen tegen Chareleroi om te winnen."

"Elke wedstrijd vraagt een andere aanpak en dat geldt ook voor Charleroi. Het is onze taak om de spelersgroep dit duidelijk te maken", klinkt het bij Leye. "Zondag zal het vooral cruciaal zijn om agressiviteit te tonen in de duels. Pas wanneer we de duels winnen, kunnen we beginnen voetballen. In eigen huis mogen we zondag niet tevreden zijn met een punt."  

Wedstrijdleiding

Erik Lambrechts - Jo De Weirdt - Tom Vanpoucke - Laurent Willems

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close