2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - Sporting Charleroi

Zondag 22 augustus ontvangen we Sporting Charleroi voor speeldag 5 in de Jupiler Pro League. Samen met de Carolo's tellen we 4 punten uit evenveel speeldagen. Coach Francky Dury blikt vooruit op de partij.

"We waren 20 minuten echt goed"

Coach Dury start de wekelijkse persbabbel met een terugblik op de verloren wedstrijd tegen Club Brugge. "Ik vond ons twintig minuten goed, echt goed", vertelt Dury. "Na de elektriciteitspanne vonden we niet meer ons ritme zoals in het begin van de partij. Doordat Club zijn kansen niet afmaakte, konden we nog wedijveren met de landskampioen. Na iets meer dan een uur voetballen kregen we het tweede tegendoelpunt, en dat was er teveel aan. We konden nadien niet meer reageren."

"Het wordt een wedstrijd dat we moeten winnen"

De voorbije dagen bereidden onze jongens zich volop voor op het duel met Sporting Charleroi. "We hebben een goeie trainingsweek achter de rug", klinkt het bij Dury. "Ik zag, na de nederlaag van het voorbije weekend, een goeie reactie van heel wat jongens."

Sporting Charleroi telt voorlopig zes punten, dat zijn er twee meer dan Essevee. Met drie gelijke spelen en één overwinning kenden de Carolo's geen slechte seizoensstart. Voor onze jongens is een nieuwe overwinning crucialer. "We gaan daar niet flauw over doen, het wordt een wedstrijd die we moeten winnen", klinkt onze coach strijdvaardig. "Wanneer we niet winnen dan gaan we onder druk spelen net voor de interlandbreak en dat willen we toch vermijden."

In de laatste drie onderlinge duels konden we niet winnen van de Zebra's. Ook nu waarschuwt Dury voor een sterk Charleroi. "Ze hebben opnieuw hun huiswerk gemaakt en een goeie ploeg samengesteld", aldus Dury. "Met Dessoleil, Morioka en Nicholson is de basis er gebleven. Dit in combinatie met enkele jonge spelers resulteert in een goeie ploeg."

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close