2024 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - RSC Anderlecht

Het was de voorbije dagen nazomeren, maar vooral ook nagenieten aan de Gaverbeek. De derbyzege zinderde nog na, al werd binnen de spelersgroep de focus snel verlegd op de midweekwedstrijd tegen RSC Anderlecht. We blikken samen met de coach vooruit op de partij tegen de recordkampioen. 

Voor de journalisten hun vragen afvuren over het duel tegen paars-wit, keren ook zij nog graag even terug op de overwinning van afgelopen weekend. “De groep verdiende deze overwinning. Ik denk dat we in de tweede helft een veel competitiever gezicht hebben laten zien. Na de rust wonnen we alle tweede ballen en waren we efficiënter voor doel”, vertelt Leye. Toch kijkt de coach ook kritisch terug op de partij: “Onze efficiëntie moet nog hoger. We noteerden acht uitgespeelde kansen, maar scoorden drie keer uit een stilstaande fase. We moeten ook in het spel onze kansen leren verzilveren.”

“Het positieve resultaat na een reeks nederlagen, de verkleinde achterstand op de ploegen boven ons en het goede gevoel na een gewonnen derby zijn de zaken die we vooral onthouden na het afgelopen weekend. We moeten nu, met dezelfde mindset zoals die tijdens de derby, de wedstrijd van donderdag aanvatten.”

Heel wat ploegen onderin sloten al hun dertiende speeldag af met punten gewin. De aanwezige journalisten vroegen zich dan ook af of dit voor extra druk zorgt. “Het kampioenschap is nog erg lang en elke week zullen er ploegen verschuiven van plaats. We hebben de kwaliteiten om in de hoogste afdeling te blijven voetballen. Het is aan ons om elke week dezelfde prestatie als tegen de buren te herhalen.”

Beginnend dan maar met de wedstrijd tegen RSC Anderlecht? “Het zal aan ons zijn om klaar te zijn voor het bezoek van Anderlecht. Zij zitten een beetje in dezelfde situatie als ons vorige week. Wij wouden in de derby iets rechtzetten na de thuisnederlaag tegen OHL, ook Anderlecht zal nu gebrand zijn op een nieuwe overwinning.”

“De Brusselaars hebben heel wat kwaliteiten en spelers die het verschil kunnen maken in een één tegen één. In hun thuiswedstrijd tegen Club speelden ze goed voetbal en verloren ze door een onklopbare Mignolet. Het zal aan ons zijn om goed te verdedigen, niet te hervallen in kleine foutjes en vanuit onze structuur en filosofie te proberen voetballen.”

TICKETS KOPEN

Wedstrijdleiding

  • REF: Nicolas Laforge
  • AREF: Romain Devillers
  • AREF: Quentin Lesceux
  • 4REF: Anthony Letellier

 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close