1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - RSC Anderlecht

Voor onze derde wedstrijd in zes dagen ontvangen we RSC Anderlecht in de Elindus Arena. Samen met Timmy Simons en enkele statistieken blikken we vooruit op het duel met de Brusselaars.

"Anderlecht is erg moeilijk in te schatten, maar we moeten vooral zelf 100% zijn"

Twee trainingsdagen scheiden onze vorige wedstrijd van de partij tegen RSC Anderlecht. "We doen er alles aan om de jongens opnieuw zo fit mogelijk te krijgen", klinkt het bij Simons. "De laatste training voor het duel zal duidelijk worden hoe goed de jongens de voorbije wedstrijden hebben verteerd. Onze spelers zijn fysisch in orde dus we verwachten daar weinig problemen."

De eerste vijf wedstrijden van 2022 liggen achter ons. "Als we de voorlopige resultaten van dit nieuwe kalenderjaar bekijken, kunnen we stellen dat de verwachtingen hier en daar hoger lagen", vertelt Simons. "Vooral tegen de rechtstreekse concurrenten hadden we gehoopt op meer punten, maar dat zijn vaak de moeilijkste wedstrijden. Het gevoel is natuurlijk anders als je tegen rechtstreekse concurrenten de winst niet pakt en tegen ploegen waar we het minder verwachten (KV Mechelen en Standard), wel punten pakken."

Als afsluiter van de wekelijkse persbabbel blikt Simons ook vooruit op de wedstrijd van zaterdag: "Anderlecht is een erg moeilijk in te schatten tegenstander. Bij momenten spelen ze iedereen naar huis, het andere moment heb je het gevoel dat je kans maakt. Het is erg lastig inschatten, maar we moeten er vooral voor zorgen dat we zelf 100% zijn."

De wedstrijd in statistieken

De wedstrijd van zaterdagavond wordt het 42ste duel met de Belgische recordkampioen. Paars-wit vierde 28 keer met een overwinning, 6 keer behaalden wij een driepunter en 7 keer eindigde het op een gelijkspel.

Essevee speelde in zijn laatste competitiewedstrijd 0-0 gelijk tegen KV Oostende. RSC Anderlecht won op eigen veld van KAS Eupen met 4-1. Zirkzee (2x), Kouamé en Raman zorgden voor de Brusselse doelpunten. 

De laatste keer dat Essevee wist te winnen van paars-wit was in het seizoen 2016-2017. Een 1-2 achterstand aan de rust werd in de tweede helft omgebogen tot een 3-2 overwinning. Cordaro, Derijck en Leye deden de netten trillen voor Essevee.

Praktische info

Ontdek alle praktische informatie voor Zulte Waregem - RSC Anderlecht hieronder.

PRAKTISCHE INFO

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close