8 maanden geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - Royal Antwerp

De spelers met interlandverplichtingen druppelden de voorbije dagen opnieuw binnen bij Essevee, dan weet je dat het bijna opnieuw tijd is voor competitievoetbal. Met pen, papier en dictafoon in de aanslag maakten de journalisten zich klaar voor de tweede persbabbel van coach Frederik D’Hollander. Over de interlandbreak, de partij tegen Standard en het duel met The Great Old.

Vorige speeldag sleepte Essevee op het nippertje nog een punt uit de brand tegen Standard. Frederik D’Hollander debuteerde als hoofdcoach en was tevreden met het resultaat: “Het gelijkspel tegen Standard was zeker een opsteker. We beseffen heel goed in welke situatie we zitten en elk punt is nu meer dan welkom. In de eerste helft gaven we niet veel kansen weg, maar brachten we aanvallend veel te weinig. In de tweede helft slaagden we er wel in om gevaarlijker te zijn. Uiteindelijk ben ik tevreden met de manier waarop het stond en daar willen we op verder bouwen.”

Vrijdag wacht het duel tegen Antwerp, dat op de vorige speeldag nog onderuit ging tegen Sporting Charleroi. Ondanks de nederlaag van The Great Old, beseft de coach van Essevee dat het een team is met veel kwaliteit: “We mogen ze natuurlijk niet onderschatten, want het is een sterk team met enkele zeer goede spelers. Wij moeten wekelijks de puzzel leggen, terwijl Antwerp voor elke positie minstens twee mogelijkheden heeft. Dat maakt het voor ons moeilijk om hun elftal in te schatten.”

Met nog 4 resterende competitiematchen is het voor Essevee vooral kwestie om zoveel mogelijk punten te pakken. “Wij moeten vrijdag, in eigen huis en met de steun van de supporters, vol geloof aan de wedstrijd starten. Op Sclessin konden we Standard enkele keren pijn doen en ik geloof dat we dit vrijdag tegen Antwerp opnieuw kunnen”, besluit D’Hollander.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close