1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - RFC Seraing

Zondag loert er opnieuw een levensbelangrijk duel om de hoek. Om 21.00 uur gaat de bal aan het rollen aan de Gaverbeek voor het duel tussen Essevee en RFC Seraing. Met een vooruitblik van Timmy Simons bereidden we ons helemaal voor op de belangrijke partij.

"Iedereen op zijn verantwoordelijkheden gewezen en gezegd waar het op staat"

In de wekelijkse persbabbel blikt Timmy Simons nog even terug op het begin van de trainingsweek. "Het was een moeilijke start van de week, het verlies heeft nagezinderd bij iedereen hier op Essevee" vertelt Simons. "Iedereen werd bij het begin van de trainingsweek nog eens op zijn verantwoordelijkheden gewezen en er werd gezegd waar het op staat. We zijn op het veld soms te lief voor elkaar en voor de tegenstander. Dat moet anders. Vanaf dan hebben we die knop omgedraaid en gefocust op opnieuw een erg belangrijke wedstrijd."

Zondag wacht het duel met Seraing. "Wij kunnen een hele goeie zaak doen door zondag de punten in eigen huis te houden maar we mogen niet blind in het mes lopen" vertelt Simons. "Ze hebben enkele gevaarlijke pionnen waarvoor we op onze hoede moeten zijn. We zullen als team hun sterke punten moeten opvangen, en we zullen als team ook zaken moet creeëren."

"Of het nu met mooi voetbal of vechtvoetbal is, we moeten zo snel mogelijk punten pakken"

"We zitten nu in een situatie waarbij we gewoon moeten zien dat de punten hier blijven, that's it", zegt Simons strijdvaardig. "Of dat nu met mooi voetbal is of vechtvoetbal, dat is nu ondergeschikt. We moeten zo snel mogelijk punten pakken."

De affiche tegen Seraing wordt de eerste wedstrijd in de Elindus Arena met de versoepelde maatregelen. "Ik verwacht dat de supporters opnieuw negentig minuten achter het team zullen staan. Maar ook de jongens op het veld zullen daar hun steentje moeten aan bijdragen", sluit Simons de persbabbel af.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close