2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - RFC Antwerp

Op zaterdag 16 oktober ontvangen we RFC Antwerp in de Elindus Arena. De bal gaat om 18.30 uur aan het rollen aan de Gaverbeek.

Onze laatste ontmoeting met RFC Antwerp

Op speeldag achttien trok Essevee naar het Bosuilstadion voor het duel met RFC Antwerp. Na een halfuur voetballen bracht Deschacht een te ver getrapte hoekschop opnieuw voor doel waar Vossen de alleenstaande Bruno wist te bereiken die de 0-1 binnenkopte. Kansen langs beiden kanten raakten niet verzilverd waardoor Essevee met het kleinste verschil de drie punten mee naar huis bracht.

De wedstrijd in statistieken

Met negen punten staat Essevee op een voorlopige vijftiende plaats in het klassement. De bezoekers van komende zaterdag zijn co-leider en tellen twintig punten uit tien wedstrijden.

In totaal stonden Zulte Waregem en Antwerp al acht keer tegenover elkaar. Zes keer trok de Great Old aan het langste eind, twee keer wisten onze jongens de drie punten te veroveren. 

We ontvingen de Great Old in totaal al vier keer in de Elindus Arena. Bij alle vier de wedstrijden vonden we de weg richting doel en wisten we te scoren.

Voor belofte-international Ewoud Pletinckx is een wedstrijd tegen RFC Antwerp altijd een beetje speciaal. In het seizoen 2018-2019 was dit voor de centrale verdediger zijn debuut op het hoogste niveau. Samen met Antwerp-verdediger Wesley Hoedt voert onze verdediger de lijst aan op het vlak van meest uitverdedigende acties in de Jupiler Pro League.

Dubbelinterview Hubert & De Bock

Één dag voor het duel met RFC Antwerp hadden we een dubbelinterview met onze kapiteins.

Selectie

  • Van Aken en Sørmo zijn uit met een blessure
  • Boya is twee wedstrijden geschorst na de rode kaart tegen Seraing

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close