1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - OH Leuven

Dit weekend wacht de vijftiende confrontatie met de Leuvenaars. Een voorbeschouwing op de partij tegen de voorlopige nummer vijf in de rangschikking lees je hieronder.

Zoals steeds is het voor de journalisten op vrijdagmiddag verzamelen geblazen in het oefencomplex van Essevee. De wekelijkse persbabbel opent met een terugblik op het voorbije weekend. Essevee verloor met 2-0 op het veld van Westerlo en zag de concurrenten achterin winnen. "Het is niet de eerste keer dat we een weekend hebben waarbij er veel tegenzit", opent Mbaye Leye. "De andere ploegen wonnen inderdaad, maar we moeten nu vooral de focus bij onszelf houden. We zoeken naar die nieuwe overwinning en kunnen dan opnieuw verder bouwen op dat vertrouwen."

De aanwezige perslui polsten ook naar de teamgeest binnen de groep van Mbaye Leye. "Ondanks de verschillende nederlagen zie ik ook deze week een groep die geconcentreerd op het veld staat met een goede mentaliteit. De jongens werken elke dag als gekken. Ons probleem bevindt zich vooral in de zestien meter. Verdedigend maken we foutjes die op dit niveau worden afgestraft, aanvallend missen we voorlopig wat efficiëntie."

Voor de achtste keer opent de Elindus Arena zaterdag de deuren voor het bezoek van OH Leuven. In eigen huis wonnen we drie keer, speelden we drie keer gelijk en verloren we één keer van de Leuvenaars. Om 18.15 uur wacht een nieuwe afspraak met de Vlaams-Brabanders. "OHL heeft met Marc Brys een trainer die vaak zijn spelsysteem durft te veranderen. Ze hebben enkele sleutelspelers die graag infiltreren en voorin met veel beweging spelen in de opbouw."

Wedstrijdleiding

Zaterdag leidt Wesli De Cremer het duel tussen Essevee en OHL. Hij wordt daarbij geassisteerd door Kevin Dhondt, Nick Senecaut en Kevin Debeuckelaere. 

Tickets

Wil jij deze wedstrijd vanop de eerste rij beleven? Klik hieronder en scoor nu je tickets.

TICKETS

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close