2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - OH Leuven

Voor het eerst in 2022 opent de Elindus Arena zijn deuren. Jammer genoeg nog niet met fans, wel met het bezoek van OH Leuven. Een vooruitblik op de 24ste speeldag in de Jupiler Pro League.

De wedstrijd in statistieken

Deze Essevee - OH Leuven wordt de veertiende confrontatie tussen beide ploegen. Essevee mocht zes keer zegevieren, drie keer wonnen de Leuvenaars en vier keer eindigde het op een gelijkspel. Ook in het laatste onderlinge duel moesten beide ploegen tevreden zijn met een puntendeling. Jelle Vossen bracht Essevee net voor het halfuur op voorsprong, maar een onterechte strafschop bracht de stand opnieuw gelijk. Bekijk hier nog eens de heenwedstrijd tegen OHL.

(lees verder onder de video)

Een duel met de ploeg van Marc Brys zorgt altijd voor doelpunten. Nog nooit eindigde een duel tussen Essevee en OH Leuven op 0-0.

Naast een duel tussen de nummers 13 en 16 in de stand, is het ook een strijd in het klassement van de aangevers. Xavier Mercier (OHL) leidt de debatten met 11 assists, maar wordt op de hielen gezeten door Jean-Luc Dompé met 10 assists.

In dertien onderlinge duels wisten de Leuvenaars één keer te winnen aan de Gaverbeek. In het seizoen 2020-2021 won OHL met 2-3 in de Elindus Arena.

De selectie

  • Sissako en Sørmo revalideren nog van een blessure

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close