10 maanden geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - KVC Westerlo

Exact 38 uur na het laatste fluitsignaal schuift Mbaye Leye zijn voeten onder de perstafel. Complimenten voor zijn spelersgroep, een nuchtere analyse van de partij tegen Anderlecht en een vooruitblik op de komst van Westerlo vormen de hoogtepunten van deze persconferentie. We vatten het even samen.

“Opnieuw kleuren enkele Essevees-spelers het Team van de Week, dat moet je plezier doen”, opent een van de journalisten de babbel. “We moeten dat relativeren”, haalt de coach meteen aan. “Ook tegen Genk stonden er jongens in het Team van de Week. Voor mij toont dit gewoon aan dat we op de goede weg zijn.” Ook doelman Bossut maakte deel uit van het lijstje. “Ik zou hem liever niet in die lijst zien staan, dat zou betekenen dat we niet veel kansen weggeven”, lacht de coach.

Na een sterke partij op het veld van de leider, waar er met 1-0 werd verloren, gingen de punten wel mee huiswaarts na de overwinning tegen Anderlecht. “Onze wedstrijd op het veld van leider Genk was een stuk beter dan tegen Anderlecht, maar het waren natuurlijk twee totaal verschillende omstandigheden. Zo zagen we tegen RSCA veel meer duels en was het vooral een overwinning op vlak van mentaliteit, maar ook dat is belangrijk. Toch zat het grootste verschil tussen beide partijen in het wedstrijdverloop. Ondanks de 1-0 hebben we Genk nooit in hun spel laten komen, Anderlecht kon dat wel doordat we nonchalante momenten hadden. De twee tegendoelpunten waren hiervan het resultaat. Dankzij onze uitstekende mentaliteit hebben we de situatie nog kunnen keren.”

“Iedereen sprak de voorbije dagen over de fouten van Debast en Murillo, maar die doelpunten zijn evenveel onze eigen verdienste”, gaat de coach nog even verder over de wedstrijd tegen paars-wit. “Door de agressieve pressing van het hele team konden we Anderlecht tot fouten dwingen en dat is onze eigen verdienste. Je zag afgelopen woensdag trouwens nog maar eens dat onze groep groter is dan de elf spelers op het veld. We maken het verschil met de volledige groep.”

Lang nagenieten zit er niet in. Zaterdag wacht een duel met promovendus KVC Westerlo in de Elindus Arena. Het is de zeventiende keer dat we de Kemphanen in de ogen kijken. Essevee won 7 ontmoetingen, Westerlo trok 3 keer aan het langste eind en 6 keer eindigde het duel met de Kempenaars op een gelijkspel. “Westerlo speelt een uitstekend seizoen en is een ploeg die niks te verliezen heeft. Ze komen naar hier in een, zeg maar, vrije rol. We spelen thuis, we zitten in een goede dynamiek en we moeten dat proberen vast te houden door ons te focussen op deze wedstrijd en dezelfde mentaliteit voor de dag te leggen als tegen Genk en Anderlecht.”

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close