7 maanden geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - KV Oostende

Het is weer tijd voor een West-Vlaams duel. Zondag ontvangen we KV Oostende, de laatste in de stand. Met amper twee punten voorsprong wordt het voor onze Boeren een belangrijke wedstrijd in de degradatiestrijd. Onze coach blikt vooruit op het duel tegen de Kustboys.

Afgelopen zondag ging Essevee met een 4-0 nederlaag de boot in tegen Union. De coach blikt nog kort even terug op het duel met de Brusselaars: “Een match tegen Union is nooit eenvoudig. Dat wisten we op voorhand. Als coach maakte ik zondag bepaalde keuzes waarvan ik denk dat ze de club ten goede zullen komen.”

Zondag wacht het duel tegen hekkensluiter KVO, een niet te onderschatten tegenstander volgens Leye: “Oostende is sterk in de duels en levensgevaarlijk in de omschakeling. Met aanvallers als Ambrose en Atanga, die vaak de diepte induiken, hebben ze veel snelheid voorin. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat het defensief allemaal goed staat en dat we zelf onze kansen afwerken.” 

Ondanks het belang van de komende drie competitiewedstrijden focust onze coach zich vooral op het duel tegen Oostende. “Uiteraard voelen we de druk, maar die zal er na de drie volgende wedstrijden ook nog zijn. Zondag is de eerste belangrijke afspraak waarop we ons volop focussen, we bekijken het match per match.”

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close