1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - KV Oostende

2022, dat starten we met speeldag nummer 22. In een, jammer genoeg lege Elindus Arena, ontvangen we zaterdag 15 januari KV Oostende. Wel, tot daar de inleiding voor de wedstrijd die werd geschrapt door te veel Covid-besmettingen bij Essevee. Woensdag 9 februari ondernemen we poging nummer twee voor dit West-Vlaams duel en dit keer mét jullie steun in de tribunes. Met enkele cijfers blikken we vooruit op de partij.

Het laatste duel met KVO

Eind augustus trok de brigade van Essevee naar KV Oostende voor speeldag 6 in de Jupiler Pro League. De thuisploeg werd al na vijf minuten in de achtervolging gedwongen. Een prima opening van Hubert kwam tot bij Vossen die goed controleerde en perfect afwerkte. 

Tachtig minuten lang ging het heen en weer in dit West-Vlaamse duel met kansen voor beide teams. Toch was het Essevee die net voor affluiten de voorsprong verdubbelde. Een snelle combinatie via Vigen en Kutesa vond als eindstation Vossen, die zijn tweede van de avond tegen de netten knalde.

De wedstrijd in statistieken

Zulte Waregem - KV Oostende wordt de 25ste confrontatie tussen beide ploegen. De kustboys vierden 5 keer na een overwinning, Essevee mocht 10 keer zegevieren en 9 keer eindigde het op een gelijkspel.

Woensdagavond zien we gegarandeerd een doelpunt want nog nooit eindigde een duel tussen Essevee en KVO op 0-0. Sterker zelf, bij 50% van de onderlinge duels vielen er telkens 3 doelpunten of meer.

De laatste overwinning tegen Oostende in eigen huis dateert van vorig seizoen. Toen zorgden de doelpunten van Bruno en Vossen ervoor dat een 0-1 achterstand werd omgebogen tot een driepunter.

In de geschiedenis ontmoetten beide ploegen elkaar al twee keer in de maand februari, telkens eindigde de partij op een 1-1 gelijkspel. Is dat een voortekening voor de partij van woensdag of trekt Essevee voor de elfde keer het laken naar zich toe?

De selectie

Meer informatie volgt snel.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close