1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - KV Mechelen

Wanneer de tafel met ovenhapjes en kalkoen plaats maakt voor de perstafel met koffie en water, dan weet je dat het opnieuw tijd is voor competitievoetbal. Samen met de coach en de aanwezige journalisten blikken we vooruit op het duel met KV Mechelen.

We zijn dan wel 2023, de persconferentie start met een terugblik op de laatste wedstrijd van 2022. “Op het veld van STVV waren we goed gestart”, vertelt de coach. “De eerste twintig minuten waren, net zoals in de thuiswedstrijd tegen hen, niet slecht. Op enkele minuten tijd slikken we dan dat tegendoelpunt en komen we met 10 te staan, dan weet je dat het moeilijk wordt om offensief nog veel te forceren.”

Een nieuw kalenderjaar betekent ook meteen twee nieuwe aanwinsten bij Essevee. “We hebben twee jongens aangetrokken met heel wat kwaliteiten en vooral veel ervaring”, blikt de coach tevreden terug op de eerste week van de wintermercato. “Christian heeft bij STVV getoond welke kwaliteiten hij in zijn mars heeft. Hij kan een wedstrijd doen kantelen door zijn positiespel en passing. Aan de andere kant is iedereen zich bewust van wat Ruud kan brengen op het veld, maar ook zijn leiderschap is voor een jonge groep als die van ons een belangrijke factor. Op training zie je dat ze mentaal al een impact maken op de jongens. De groep kent deze spelers en weet wat voor kwaliteiten ze hebben, hun talent wordt herkend. Laat ons hopen dat dit snel resulteert in een nieuwe dynamiek.”

De gedetailleerde analyse over de twee nieuwkomers maakt plaats voor een vraag over het drukke programma in januari, maar de coach houdt nu vooral de focus op zondag. “Laat ons beginnen met deze wedstrijd tegen KV Mechelen goed te starten en dan stap voor stap verder kijken. Er zijn nog zestien wedstrijden en ik wil niet te ver in de toekomst kijken of rekenen. Zondag wacht Malinwa en daar ligt nu onze focus. Maandag denken we dan aan het duel met STVV.”

Nog maar twee maanden terug namen we het op tegen de Mechelaars. Na een 2-0 achterstand aan de rust knokte Essevee zich terug tot een 2-2 gelijkspel. Sangaré en Vossen zorgden voor de doelpunten Achter De Kazerne. “Op het veld van Mechelen speelden we een goede tweede helft. We moeten dat proberen mee te nemen naar de wedstrijd van zondag en hetzelfde spel proberen brengen”, eindigt de coach de wekelijkse persbabbel. 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close