1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - KV Mechelen

De laatste thuiswedstrijd van 2021 staat op de agenda. Op zaterdag 18 december ontvangen we KV Mechelen in de Elindus Arena. Kunnen onze jongens exact zeven dagen voor kerst drie punten toevoegen? Wij blikken al even vooruit op de partij.

De laatste ontmoeting met KV Mechelen

In een ongelooflijk openingskwartier viel het ene doelpunt na het andere. Na amper vier minuten werd Cuypers prima vrijgespeeld, de spits knalde de 1-0 binnen. Twee minuten later werd een hoekschop snel genomen en kon Sandy Walsh scoren tegen zijn ex-ploeg. Er stonden nog maar zes minuten op de klok en Essevee moest al stevig in de achtervolging.

Eveneens op hoekschop was het dan de beurt aan Zinho Gano. De aanvaller werd perfect bediend door Dompé en kopte de aansluitingstreffer binnen, we waren tien minuten ver. Op het kwartier werd er opnieuw gescoord. Dompé vond Sissako na een knappe actie. Die laatste knalde onhoudbaar binnen. 2-2 na een kwartier voetballen en meteen ook de eindstand.

De wedstrijd in statistieken

De bordjes hangen gelijk. In alle onderlinge duels kon zowel Mallinwa als Essevee elf keer winnen. Acht keer eindigde het op een gelijkspel.

Een duel tussen Zulte Waregem en KV Mechelen dat staat vaak garant voor doelpunten. In 30 onderlinge duels eindigde het maar twee keer op een 0-0 en wordt er met een gemiddelde van drie goals per wedstrijd gescoord.

De laatste keer dat Essevee kon winnen van de Mechelaars in eigen huis was in het seizoen 2017-2018. Olayinka en Leya Iseka knalden onze jongens naar een 2-1 overwinning. 

Praktische informatie 

Alle praktische informatie voor onze fans kan je hier terugvinden.

De selectie

  • Van Aken blijft langs de kant met een enkelblessure
  • Sissako is out met een kuitblessure
  • Sørmo is nog niet hersteld van een rugblessure

DEEL DIT ARTIKEL:

Close