2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - KV Kortrijk

Heel veel sfeer op de tribunes en strijd tussen de lijnen. Dan weet je dat het opnieuw tijd is voor Den Derby. Zaterdag 25 september ontvangen we om 18.30 uur KV Kortrijk in de Elindus Arena. Onze coach blikt vooruit op deze eerste derby met publiek in lange tijd.

"We moeten ervoor zorgen dat we in het peloton blijven"

Vorig weekend verloor Essevee met het kleinste verschil nadat Union bijna een volledige wedstrijd met een man meer speelde. "Jammer genoeg hadden we de voorbije weken wat pech", vertelt Dury. "Als je pech hebt dan sta je na acht matchen in de rechterkolom. Heb je geluk en speel je goed dan sta je ergens bovenaan."

"Ik vind dat we op vandaag een drietal punten te weinig hebben voor de prestaties die we brengen", gaat de coach verder. "Met die punten staan we in het buik van het klassement. Nu hangen we aan de staart van het peloton en we moeten ervoor zorgen dat we niet helemaal achterop geraken."

"We zijn klaar voor de derby"

Met de komst van KVK staat er eindelijk nog eens derby met publiek op het programma. "KVK kende een betere start van het seizoen dan ons. Toch denk ik dat beide teams qua kwaliteit dicht bij elkaar liggen" klinkt het bij Dury. "De overwinning van vorig jaar deed heel veel deugd nadat we enkele derby's wat pech hadden. Na een goede trainingssweek zijn we klaar voor de derby!" Bekijk hieronder nog even de laatste derby.

Met Zinho Gano en Jelle Vossen kan coach Dury opnieuw rekenen op zijn doelpuntenmakers. Samen zorgden ze al voor 11 van de 12 gemaakte doelpunten. "Ik ben tevreden over het rendement van mijn aanvallers. Na het vertrek van Gianni Bruno moesten we die leegte opvullen, maar we hebben die oplossing gevonden" zegt Dury. "Jelle Vossen is bezig aan een goede seizoensstart en ook Zinho Gano vindt makkelijk de weg naar doel. Maar daarnaast zorgen ook jongens als Kutesa, Dompé, Vigen en Srarfi voor een meerwaarde in de final third."

De selectie

  • Idrissa Doumbia is speelgerechtigd
  • Belofte Lukas Willen maakt zich op voor zijn eerste wedstrijdselectie
  • Van Aken en Hubert zijn uit met een blessure
  • Sissako zit een schorsing uit na zijn rode kaart tegen Union SG

DEEL DIT ARTIKEL:

Close