1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - KRC Genk

Na twee uitwedstrijden is het eindelijk opnieuw in eigen huis te doen. Op zondagavond ontvangen we KRC Genk in de Elindus Arena. Met onze coach blikken we vooruit op de partij tegen de Limburgers. 

Tien dagen scheidden speeldag 3 en 4 van elkaar, het ideale moment voor een oefenpartij. "Het is goed om enkele jonge spelers aan het werk te zien en andere spelers op nieuwe posities uit te testen", vertelt de coach. "Soms is het moeilijk als je al op vrijdag speelt en de volgende speeldag pas op zondag aan de bak moet. Maar het gaf ons, naast de oefenwedstrijd, ook de mogelijkheid om de spelers een dagje rust te gunnen nadat ze toch al heel wat inspanningen hebben geleverd tijdens de voorbereiding en de start van het seizoen."

Na het knappe gelijkspel op het veld van de landskampioen was de focus al snel gericht op de partij tegen KRC Genk. "Zondag krijgen we misschien wel de best voetballende ploeg van het moment over de vloer", blikt Mbaye Leye vooruit. "Ze hebben veel kwaliteit in het team, wisselen heel vaak van posities tijdens de wedstrijd en hebben, ondanks het vertrek van Dessers, enkele goede aanvallers die het verschil kunnen maken." 

De coach is op zijn hoede voor de Genkies die reeds 6 op 9 haalden tegen Club, Standard en Seraing: "We verwachten ons aan een moeilijke wedstrijd. We zullen meer dan 100% klaar moeten zijn om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Combineer dat met de steun van onze fans en dan kunnen we misschien iets moois uit de brand slepen".

"Ik hoop dat er veel fans hun steun laten horen vanop de tribunes", roept Leye op. "Ze hebben de voorbije speeldagen al van zich laten horen en hun steun helpt ons enorm op het veld. Ik kijk ernaar uit om nog eens hetzelfde gekkenhuis mee te maken als toen ik hier speelde."

Wedstrijdleiding

Lawrence Visser - Rien Vanyzere - Thibaud Nijssen - Bert Put

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close