1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - KAS Eupen

Voor de laatste keer in 2022 trekken de troepen van Mbaye Leye ten strijde in de eigen Elindus Arena. In een belangrijk duel onderaan de rangschikking nemen ze het op tegen KAS Eupen. Een voorbeschouwing op het duel met de Panda’s lees je hieronder.

Na de kwalificatie in de beker van België wacht een belangrijke opdracht in de competitie. “De wedstrijd in Lommel was een mooi voorbeeld van een lastige bekerwedstrijd”, blikt de coach terug op afgelopen woensdag. “Zo’n wedstrijden zijn nooit gemakkelijk en je mag je niet laten verrassen. De 0-1-overwinning stelt me tevreden en zorgt ervoor dat we ons helemaal kunnen focussen op zaterdag.”

De Panda’s tellen na de overwinning in de derby tegen Standard drie punten meer dan Essevee. “Het verschil in punten zorgt niet voor extra stress. In het Belgisch voetbal is zelfs een kloof van zes of zeven punten niet onoverbrugbaar, de situatie verandert veel en snel.”

Het duel met KAS Eupen is de laatste wedstrijd van de heenronde. “We spelen in eigen huis tegen een directe concurrent, dan kan je aan niets anders denken dan winnen. Daarnaast verwachten we ook heel wat fans, voor hen moeten we die punten pakken. Een overwinning zou betekenen dat we met een kleine opluchting de WK-break induiken. We zijn dan nog niet uit de gevarenzone en zullen ook na de break moeten blijven strijden, maar dit zou toch een verademing betekenen.”

Wedstrijdleiding

Zaterdag fluit Nathan Verboomen de wedstrijd tussen de Boeren en de Panda's. Hij wordt bijgestaan door Mathias Hillaert, Ruben Wyns en Simon Bourdeaud'Hui.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close