1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - KAS Eupen

De Elindus Arena maakt zich opnieuw op voor een belangrijke partij. Zaterdagavond zoeken de Panda's uit Eupen hun weg naar de Gaverbeek voor de 31ste speeldag in de Jupiler Pro League. Opwarmen voor dit duel doen we met enkele statistieken en een vooruitblik van Timmy Simons.

De vooruitblik met Simons

De wekelijkse persconferentie begint met een terugblik op de wedstrijd tegen KAA Gent. "We staken enorm veel energie in het veroveren van de bal, maar we waren die telkens te snel kwijt" opent Simons de debatten "Na de 1-1 verliep dit beter en dan merk je dat we ook een goede ploeg als Gent pijn kunnen doen. Voor hetzelfde geld scoren Dompé of Sissako zelf nog de winnende treffer."

Zaterdagavond krijgen we de Panda's uit Eupen over de vloer en dan wordt er terug gekeken op de bekeruitschakeling aan de Kehrweg. "De beker is de beker, dat is altijd een ander verhaal", klinkt het bij Simons. "We stonden 0-2 voor en gaven het nog uit handen. Vorig seizoen was het scenario omgekeerd en wonnen wij die wedstrijd. Dat moeten we ook onthouden."

Eupen telt voorlopig één punt meer dan Essevee. "Het is een ploeg die vrij gestructureerd voetbalt" vertelt Timmy Simons. "Ze hebben hier en daar wat principes aangepast en spelen telkens vanuit een goede organisatie."

De tegenstander heeft wel wat kwaliteit lopen. Ngoy, Rocha, Peeters,... dat zijn toch spelers die de goal weten staan. Dat zijn allemaal jongens waarvoor we moeten opletten", gaat Simons verder. "We moeten afwachten hoe Eupen deze wedstrijd zal aanvatten maar we verwachten geen gemakkelijk duel." 

De wedstrijd in statistieken

Het bezoek van de Panda's wordt het zeventiende rechtstreekse duel met de Oost-kantonners. Twaalf keer vierden wij met een overwinning, drie keer eindigde het op een gelijkspel, één keer won Eupen.

Doelpunten zijn vaak een garantie wanneer Essevee en Eupen het tegen elkaar opnemen. In de zeventien duels eindigde het maar één keer op 0-0. In meer dan 50% van de onderlinge duels trilden de netten zelfs minstens drie keer.

Jelle Vossen blijft de weg naar doel vinden. Tegen Gent trapte hij zijn zestiende van het seizoen tegen de netten en komt zo naast Onuachu op een gedeelde derde plaats. (Undav 22, Frey 22) Na zijn doelpunt van zondag is Jelle maar één goal meer verwijderd van zijn 150ste in de Jupiler Pro League.

Selectie

///

DEEL DIT ARTIKEL:

Close