6 maanden geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - KAA Gent

Met nog zes competitiewedstrijden in het vooruitzicht, is het voor onze Boeren tijd om de rug te rechten, beginnend met het duel tegen KAA Gent. Zondag 12 maart om 16.00 uur ontvangen we de Buffalo’s in de Elindus Arena. Onze coach blikt alvast vooruit op het duel.

Afgelopen weekend verloor Essevee met 4-2 van OHL. Na 45 minuten voetballen stond het 3-0 in het voordeel van de thuisploeg. Essevee slaagde er niet meer in om de scheve situatie recht te trekken. De coach blikt terug op zaterdag: “Het eerste halfuur was er helemaal niets aan de hand. Leuven slaagde er niet in om gevaarlijk te zijn en we controleerden de wedstrijd. Plots ging het licht uit en stapelden de fouten zich op. Na de drie snel opeenvolgende tegendoelpunten merkte ik dat de spelers een mentale tik kregen die ze niet meer te boven kwamen.”

Zondag wacht er opnieuw een cruciaal duel in de strijd om het behoud. In eigen huis verwelkomen we KAA Gent, momenteel vijfde in de stand. Zij speelden afgelopen donderdag de achtste finale van de Europa Conference League, maar volgens Leye zal dit geen impact hebben op de wedstrijd tegen Essevee: “Gent is het gewoon om Europese wedstrijden te spelen. Ik ben ervan overtuigd dat ze zondag op de afspraak zullen zijn.”

De coach beseft dat het geen gemakkelijke wedstrijd wordt, maar gelooft er wel in: “Als je spelers zoals Depoitre en Odjidja op de bank kan laten, weet je dat Gent een team heeft dat barst van de kwaliteit. Het is aan ons om zondag iets uitzonderlijk te verwezenlijken, net zoals KV Oostende dat afgelopen weekend de maat nam van Club Brugge. Alles is mogelijk in het voetbal.”

Met nog zes competitiematchen op de kalender weet de coach dat de tijd dringt. “Als wij geen punten pakken, moeten we voortdurend rekenen op de andere teams. Dat is niet de bedoeling. We moeten rekenen op onszelf en er niet 100, maar 200 procent voor gaan”, besluit Leye.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close