2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - KAA Gent

Na het gelijkspel aan de Kehrweg en de interlandbreak is het opnieuw tijd voor de Jupiler Pro League. Op de vijftiende speeldag ontvangen we KAA Gent in de Elindus Arena. De bal gaat om 18.30 uur aan het rollen aan de Gaverbeek.

Ewoud Pletinckx was de enige naam die coach Francky Dury moest missen tijdens deze interlandbreak. De centrale verdediger was goed voor twee basisplaatsen in evenveel wedstrijden bij de U21 van onze Rode Duivels.

De laatste keer tegen KAA Gent

Ons laatste duel met de Buffalo's dateerde van eind vorig seizoen. Na een enorm sterke reeks knokte Essevee zich helemaal terug in de competitie en deed tot speeldag 31 mee voor een Play Off-ticket. Een nederlaag op het veld van KV Mechelen deed de kansen op een plaatsje in de top 8 slinken. Een week later waren de Gentenaars te sterk voor een hardgestreden Essevee.

De wedstrijd in statistieken

Maar liefst 38 keer stonden we reeds oog in oog met de Buffalo's. Vijftien keer trok KAA Gent aan het langste eind, dertien keer zegevierden wij na 90 minuten. 

Dit duel staat meestal garant voor doelpunten. In de geschiedenis eindigde een duel met de Oost-Vlamingen nog maar één keer op 0-0.

Jean-Luc Dompé schittert ook nu bovenaan de ranglijst van meeste assists. Jelle Vossen telt na zijn penaltygoal tegen Eupen 10 goals en sluipt zo dichter bij topschutter Michael Frey. (14)

De selectie

  • Net zoals vorige week blijven Sørmo en Van Aken in de lappenmand.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close