7 maanden geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - Club Brugge

Voor het eerst in 2023 ging er een week voorbij zonder midweekvoetbal, dus heel wat trainingen op het programma. Met nog een oefensessie op de planning blikt de coach vooruit op de wedstrijd tegen Club Brugge.

Hoewel onze Boeren afgelopen week 4 op 6 pakten tegen RSC Anderlecht en KVC Westerlo, blikt onze coach nuchter terug op de laatste wedstrijd: “De eerste helft tegen Westerlo was echt niet goed, maar dat komt door de snelle opeenvolging van wedstrijden. Je merkte dat we tijdens de eerste 45 minuten scherpte misten in de duels en de reactie. In de tweede helft was de intensiteit veel hoger, waren we agressiever en wonnen we de tweede bal. Dat zagen we in de statistieken en in het spel.”

Zondag wacht de topper tegen Club Brugge. “Je zal me altijd met heel veel respect horen praten over Club Brugge” vertelt de coach. “Ze hebben een erg sterke kern en werken binnen een fantastische accommodatie. Ik zie ze als de Bayern München van België.”

De landskampioen sloot de voorbije week af met 2 op 6 en viel zo net uit de top 4. Dan steekt bij de journalisten de traditionele vraag de kop op: is dit het goede moment om Club Brugge te ontvangen? “Een duel met Blauw-zwart is nooit eenvoudig”, is Leye meteen duidelijk. “Bij een onderling duel zullen zij altijd de favoriet zijn, vergelijk het een beetje met David tegen Goliath. Maar dat wil niet zeggen dat wij nu al de handdoek gooien. We spelen in eigen huis en zullen er alles aan doen om onze eer te verdedigen op eigen veld.”

“Als we spelen zoals in de eerste helft tegen Westerlo komen we in de problemen. We zijn verplicht om de prestatie uit de tweede periode te herhalen. Met veel intensiteit in de runs en duels is het belangrijk dat we hen niet in de wedstrijd laten komen. We spelen in eigen huis en moeten ons spel durven spelen. Met de agressiviteit en het voetbal van tegen Genk, Anderlecht en Westerlo zullen we strijden om de drie punten thuis te houden.”

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close