2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - Club Brugge

Na de deugddoende overwinning op het veld van Sint-Truiden (1-3) ontvangen we zondag de landskampioen in de Elindus Arena. Samen met coach Francky Dury blikken we vooruit op de wedstrijd tegen de Bruggelingen. Natuurlijk stond ook het jammerlijke overlijden van Essevee-icoon Franck Berrier centraal tijdens de persbabbel.

“Franck maakte deel uit van het beste Essevee ooit”

Op vrijdagmiddag kwam het droevige nieuws dat Franck Berrier (37) het leven liet na een hartstilstand. De Kleine Generaal telde 127 wedstrijden voor Essevee en zal dan ook altijd herrinerd worden als een icoon van Zulte Waregem. “Op het einde van de training kreeg ik het nieuws over Franck te horen. Het haar komt recht op je armen als je zo’n dingen hoort” vertelt coach Francky Dury bedroefd. “Franck Berrier maakte deel uit van het beste Zulte Waregem ooit. Ik had altijd het gevoel dat hij meer dan twee ogen had.”

“37 Jaar is een veel te jonge leeftijd om te gaan. Ik wens de familie van Franck heel veel sterkte in deze moeilijke periode”, aldus Dury. “Berrier was altijd erg graag gezien in de groep en ik heb dan ook alleen maar positieve herinneringen aan die jongen.”

(lees verder onder de foto)

“We hebben vertrouwen na onze competitiestart”

Zondag, voor aanvang van de wedstrijd tegen Club Brugge, voorziet Essevee een passend eerbetoon aan Franck Berrier. Coach Francky Dury blik al even vooruit op de partij tegen de landskampioen. 

“We kenden een goede start van de competitie. Ik vond ons goed tegen Leuven, we verdienden niet te verliezen tegen Standard en we wonnen vlot tegen STVV” vertelt Dury. “Zondag blijft het natuurlijk wel tegen Club Brugge. Zij zijn en zullen altijd een topclub blijven.”

“Historisch gezien speelden we al enkele erg goede wedstrijden tegen Club Brugge” aldus Dury. “De laatste jaren was het soms iets minder, maar ik hoop dat we nu opnieuw kunnen aanknopen met een goede prestatie."

BLESSUREUPDATE

Alessandro Ciranni is nog steeds uit met een blessure aan de enkel.

SELECTIE

Doelmannen | Bossut, Bostyn, Beernaert

Verdedigers | Van Aken, Sørmo, Pletinckx, De Bock, Humphreys, De Poorter

Middenvelders | Hubert, Vigen, Govea, Srarfi, Sissako, Seck

Aanvallers | Vossen, Dompé, Berahino, Fadera, De Neve, Sylla, Gano

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close