7 maanden geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - Cercle Brugge

Het is, net zoals vorige week, vroeg dag wanneer de pers verzamelt op het oefencomplex van Essevee voor de laatste persconferentie van dit seizoen. We vatten het allemaal even voor u samen en blikken vooruit op de levensbelangrijke wedstrijd tegen Cercle Brugge.

We zijn een week na de overwinning tegen Eupen, maar op deze wekelijkse persbabbel blikt iedereen meteen vooruit op de wedstrijd van zondag. “Die overwinning deed natuurlijk deugd, maar de trainingsweek was daarom niet anders. We hebben na de wedstrijd meteen gezegd dat we in het weekend gingen genieten van de zege, maar dat we op maandag de focus verlegden naar het duel tegen Cercle Brugge”, opent coach Frederik D’Hollander de persconferentie.

De verzamelde pers vraagt zich af hoe de groep toeleeft naar de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. “We hebben dezelfde werkwijze gehanteerd als de voorbije vijf weken”, vertelt D’Hollander. “Het heeft geen zin om nu dingen anders te doen. Er is genoeg druk van buitenaf, dan moeten we zeker geen extra druk creëren binnen de groep. Het is zelfs zo dat wanneer mensen hier tijdens de week voorbijkomen, ze positief verbaasd zijn van de rustige sfeer die hier hangt.”

Zondag wacht Cercle Brugge als tegenstander in, opnieuw, een cruciaal duel. “Cercle Brugge is Eupen niet, hé. We zijn er ons van bewust dat het een heel moeilijke wedstrijd wordt, tegen een heel lastig team. Je ziet dat sommige topclubs het moeilijk hebben tegen dit Cercle. We hopen dat het positieve gevoel van de voorbije weken een vervolg krijgt en dat we kunnen bouwen op de steun vanuit de tribunes.”

Over die tribunes gesproken, Essevee speelt voor het eerst sinds de renovatie van de Elindus Arena voor een vol huis. “Het is ongelofelijk hoe hard het leeft hier in de regio. Mensen proberen via alle wegen aan tickets te geraken voor deze wedstrijd. Het geloof is er van buitenaf, en dat is er bij ons als groep ook. Laten we hopen dat we het positief kunnen afsluiten.”

Om af te sluiten zijn de journalisten nog benieuwd naar het wedstrijdbeeld van zondag. “Cercle heeft ook nog veel om voor te spelen. Ze kunnen de Europe Play-Off halen en misschien nog twee derby’s spelen, maar wij zullen niet met de handrem op spelen. Dat kan je niet maken in een vol stadion. Wat er tot slot op de andere velden gebeurt, daar kijken we niet naar. We zullen werk genoeg hebben om onze eigen wedstrijd tot een goed einde te proberen brengen. We hebben een duidelijke opdracht: winnen.”

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close