2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Essevee - Cercle Brugge

Na de interlandbreak is het opnieuw tijd voor voetbal in de Jupiler Pro League. Op speeldag 7 komt Cercle Brugge op bezoek in de Elindus Arena. Een korte vooruitblik met coach Francky Dury op de partij van zaterdagavond.

"Met een goed gevoel de interland break ingegaan"

Voor we over de match van morgen speculeren, keren we eerst terug naar de wedstrijd van twee weken geleden. Daar won Essevee met 0-2 op het veld van KV Oostende. Een deugddoende driepunter volgens onze coach: “We moesten gewoon winnen aan de kust. We speelden een sterke partij waarbij we niet veel weggaven. De twee doelpunten van Vossen en de overwinning stelt mij tevreden. Mochten we die wedstrijd verloren hebben, gingen we met een minder gevoel de break in.”

"Verwacht een gemotiveerd Cercle Brugge"

Door dat goede gevoel kon de ploeg zich optimaal voorbereiden op de wedstrijd tegen de troepen van coach Yves Vanderhaeghe. “We hebben een aantal jongens wat speelminuten kunnen geven in de oefenpot tegen Deinze, dat was het belangrijkste. Daarnaast was het een goede voorbereidingsweek. Elke dag met volle focus kunnen trainen”, aldus Dury. Toch is hij voorzichtig voor de ontmoeting met Cercle Brugge. “Het klinkt misschien cliché, maar ik verwacht een moeilijke wedstrijd. De laatste drie wedstrijden pakten ze geen punten, waardoor ze gebrand zullen staan om de winst mee naar Brugge te nemen. We zullen dus op een gemotiveerde ploeg botsen, maar we zijn klaar.”

Nu de transfermarkt gesloten is, blikt de coach ook nog even terug op de nieuwe aanwinsten van deze zomer. “Met Doumbia haalden we in extremis nog een versterking binnen. Hij heeft ook een goede trainingsweek achter de rug. Ik ben ook tevreden dat we met Boya nog een speler halen die sterk is in de duels. Fadera en Kutesa kunnen voor extra gevaar zorgen op de flank. Met Gano hebben we een nieuw spitsenduo samen met Vossen. En Hubert is nu al een vaste waarde in de ploeg.”

Update

Bossut, Van Aken, De Bock en Seck zijn uit met een blessure.

Doumbia is nog niet speelgerechtigd.

Selectie

Doelmannen: Bostyn, Beernaert, Van Damme

Verdedigers: Ciranni, Sørmo, Pletinckx, Humphreys, De Poorter

Middenvelders: Hubert, Vigen, Srarfi, Boya, Sissako

Aanvallers: Vossen, Dompé, Kutesa, Fadera, De Neve, Sylla, Gano

DEEL DIT ARTIKEL:

Close