3 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing en selectie: KRC Genk - Essevee

Na een fantastische reeks botsten onze jongens afgelopen week op twee sterke tegenstanders. Tegen OH Leuven en Beerschot konden we geen punten rapen. Maar veel tijd om bij de pakken te blijven zitten, is er niet. Woensdag wacht al onze volgende tegenstander: KRC Genk.

KRC Genk - Essevee

Ons laatste duel tegen de Limburgers was de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Een affiche die ook in het teken stond van de 500ste wedstrijd in de Jupiler Pro League van Olivier Deschacht. Aan de rust konden onze jongens met dank aan de kopbal van diezelfde Deschacht met een 1-0 voorsprong naar de kleedkamer. Na de rust schakelde Genk een versnelling hoger met 2 doelpunten tot gevolg. Dessers en topschutter Onuachu waren de Genkse doelpuntenmakers.

Wist je dat...

... het duel met Genk vaak garant staat voor heel wat doelpunten? In 60% van alle onderlinge duels vielen er 3 doelpunten of meer. In twee van die wedstrijden vielen er zelfs 7 doelpunten.

... 0-3 onze grootste overwinning is tegen de Limburgers. Idrissa Sylla, Ibrahima Conté en Thorgan Hazard lieten toen de netten trillen voor Essevee. Theo Bongonda, die toen goed was voor 2 van de drie assists, verdedigde toen nog de rood-groene kleuren.

... we de helft van onze overwinningen tegen KRC Genk in de Luminus Arena boekten? In totaal wonnen we 8 van de onderlinge duels met de Genkenaars. De helft daarvan gingen onze jongens met drie punten aan de haal in Limburg.

BLESSURE-UPDATE

Chory en Van Hecke zijn aan het revalideren van hun blessure.

SELECTIE

Doelmannen: Sammy Bossut, Louis Bostyn, Eike Bansen

Verdedigers: Olivier Deschacht, Daniel Opare, Ewoud Pletinckx, Laurens De Bock, Cameron Humphreys, Nikos Kainourgios, Cheik Thiam

Middenvelders: Damien Marcq, Abdoulaye Sissako, Omar Govea, Ibrahima Seck, Mathieu De Smet

Aanvallers: Jelle Vossen, Jean-Luc Dompé, Gianni Bruno, Panos Armenakas, Antoine Colassin

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close