2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing en selectie: KAS Eupen - Essevee

Nog één keer in 2020 trekken onze jongens ten strijde. Dit keer heeft onze bus als bestemming: Eupen. Samen met coach Francky Dury kijken we vooruit naar de laatste partij van dit jaar.

"Nu niet op de rem staan maar tempo aanhouden"

Omwille van een corona-uitbraak bij KAS Eupen kon onze 16de speeldag niet doorgaan. De wedstrijd kreeg een nieuwe datum met als resultaat dat onze jongens net voor de jaarwisseling naar de Kehrweg trekken. "Ik weet niet of het nu een beter moment is om tegen Eupen te spelen. Het is alvast een speciaal moment, zo dicht bij het einde van het jaar," vertelt coach Francky Dury. 

"Onze overwinning tegen Cercle Brugge heeft geen druk weggenomen voor de wedstrijd op Eupen. De ploegen achter ons winnen ook dus wordt het opnieuw een belangrijke partij", vertelt de coach gemotiveerd. "We hebben met 14 op 24 een goed ritme te pakken. Het is nu vooral zaak om niet op de remmen te staan maar dit tempo door te trekken in de maand januari om ons doel te halen."

De maand januari belooft ook voor Essevee een erg belangrijke maand te worden met 6 wedstrijden, waarvan 4 in het eigen Regenboogstadion. "Met de verschillende inhaalwedstrijden is het moeilijk om na de wedstrijd tegen Eupen al een balans op te maken. Ik zou dat liever doen na de maand januari", kijkt de coach vooruit. 

Blessure update

Net zoals afgelopen weekend vinden we Chory, Zarandia en Van Hecke terug in de lappenmand bij Essevee.

Selectie

Doelmannen: Sammy Bossut, Louis Bostyn, Eike Bansen

Verdedigers: Olivier Deschacht, Daniel Opare, Ewoud Pletinckx, Laurens De Bock, Abdallah Ali Mohammed, Cameron Humphreys, Nikos Kainourgios

Middenvelders: Damien Marcq, Abdoulaye Sissako, Omar Govea, Bassem Srarfi, Ibrahima Seck, Mathieu De Smet

Aanvallers: Jelle Vossen, Jean-Luc Dompé, Gianni Bruno, Panos Armenakas

DEEL DIT ARTIKEL:

Close