3 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing en selectie: KAA Gent - Essevee

Zondag 29 november om 16.00 uur trekken onze jongens richting de Ghelemco Arena voor het duel met KAA Gent. Coach Francky Dury blikt vooruit op het duel tegen de buffalo's

"Om uit deze situatie te geraken, moeten we naar onszelf kijken"

Vorig weekend verloor Essevee met het kleinste verschil van KV Mechelen. Malinwa won met 1-2 aan de Gaverbeek. Coach Francky Dury kijkt nog even terug op deze partij en zocht de reden van het verlies vooral in de eigen rangen. "Onze opbouw was te traag. Er was te weinig beweging zonder bal en aan de bal waren we te langzaam in de passing", analyseert de coach. "We hadden gehoopt om de 3 punten thuis te houden om zo met vertrouwen richting het tweeluik Gent en Anderlecht te trekken." 

(Lees verder onder de foto)

"De kern van KAA Gent behoort tot de top van België."

De coach blikt tijdens de persbabbel vooruit naar het duel tegen de Buffalo's. "Kums, Odjidja, Yaremchuk, Castromontes, Nurio,... Dat is, zonder andere spelers in 1A te beledigen, top in België maar door verschillende problemen is hun kern in zijn evolutie afgeremd", vertelt Dury.

"Ik heb donderdag hun wedstrijd tegen Rode ster gezien, Gent had het betere spel maar komt snel op achterstand. Ook tegen Charleroi speelden ze een goede wedstrijd met een gesloten blok en verstandig voetbal. Ik ben ervan overtuigd dat dit KAA Gent uit deze situatie geraakt, maar hopelijk is dat na de wedstrijd van zondag."

BLESSURE UPDATE

Jannes Van Hecke mist de partij tegen KAA Gent. De jonge middenvelder biljft langs de kant met een blessure. Daarnaast is ook Luka Zarandia nog niet beschikbaar. De Georgiër is nog niet hersteld van zijn blessure. Voor het overige kan coach Francky Dury rekenen op zijn voltallige kern.

SELECTIE

Doelmannen: Sammy Bossut, Louis Bostyn, Eike Bansen

Verdedigers: William Bianda, Olivier Deschacht, Daniel Opare, Ewoud Pletinckx, Laurens De Bock, Cameron Humphreys

Middenvelders: Damien Marcq, Abdoulaye Sissako, Omar Govea, Bassem Srarfi, Ibrahima Seck, Mathieu De Smet

Aanvallers: Jelle Vossen, Tomáš Chorý, Jean-Luc Dompé, Gianni Bruno, Panos Armenakas

WEDSTRIJDLEIDING

Scheidsrechter: Alexendre Boucaut

Assistenten: Florian Lemaire, Vito Di Vicenzo, Kevin Debeuckelaere

VAR: Erik Lambrechts, Mathias Hillaert, Dieter Van Esch, Joris Rens

DEEL DIT ARTIKEL:

Close