2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing en selectie: Essevee -STVV

Terwijl we nog nagenieten van de overwinning op de Bosuil, ligt de focus bij onze jongens al volledig op de volgende wedstrijd. Zaterdag wacht al de volgende affiche in de Jupiler Pro League. STVV komt op bezoek aan de Gaverbeek.

"We zijn in het begin goed weggekomen maar hebben ons prima hersteld"

Twee dagen na de deugddoende overwinning tegen Antwerp blikt onze coach nog even terug op deze wedstrijd. "We zijn in het begin een paar keer goed weggekomen, denk maar aan de kansen van Mbokani en Myoshi", analyseert de coach. "Na 10 minuten speelden we ook even met 10 door de blessure van Chory, tegen een ploeg als Antwerp is dat niet zo eenvoudig." 

Gaandeweg de wedstrijd hebben we het evenwicht wel hersteld. We hebben heel veel arbeid verricht en konden de bal regelmatig goed in de eigen rangen houden", zegt Dury. "Wanneer je dan dat doelpunt maakt na de hoekschop dan krijg je een goed gevoel in die wedstrijd."

Coach Francky Dury is fier op zijn groep die nu 11 op 18 wist te pakken. "We zijn nog niet helemaal uit deze lastige situatie maar we hebben andere ploegen in zicht."

(Lees verder onder de foto)

"Het heeft geen zin om te winnen op Antwerp als je de wedstrijd erna verliest tegen STVV"

Veel tijd om na te genieten van de overwinning heeft Essevee niet. Zaterdag wacht het bezoek van de Kanaries. Coach Dury kijkt al even vooruit naar deze wedstrijd. "Er komen nu twee belangrijke thuiswedstrijden aan. (STVV en Cercle Brugge) We moeten hier een goed resultaat neerzetten", benadrukt Dury. "Het heeft geen zin om te winnen op Antwerp als je de wedstrijd erna verliest tegen STVV." 

Blessure Update

Jannes Van Hecke (adductoren), Jean-Luc Dompé (rugblessure) en Luka Zarandia (knieblessure) missen net zoals vorige week de selectie. Aanvaller Tomáš Chorý moest afgelopen woensdag na 10 minuten het veld verlaten wegens een enkelblessure. (De nodige scans werden vandaag uitgevoerd, update volgt later) De Tsjech zal hierdoor ook de wedstrijd tegen STVV missen.

Ook de naam van Laurens De Bock is niet terug te vinden in de selectie. De verdediger pakte de vorige partij zijn vijfde gele kaart van het seizoen.

Selectie

Doelmannen: Sammy Bossut, Louis Bostyn, Eike Bansen

Verdedigers: William Bianda, Olivier Deschacht, Daniel Opare, Ewoud Pletinckx, Abdallah Ali Mohammed, Cameron Humphreys, Nikos Kainourgios, Wout De Buyser

Middenvelders: Damien Marcq, Abdoulaye Sissako, Omar Govea, Bassem Srarfi, Ibrahima Seck, Mathieu De Smet

Aanvallers: Jelle Vossen, Gianni Bruno, Panos Armenakas

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close