2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing en selectie: Essevee - RSC Anderlecht

Na de overwinning tegen KAA Gent in de Ghelamco Arena ontvangen we vrijdag RSC Anderlecht. De recordkampioen komt om 20.45 uur op bezoek naar het Regenboogstadion voor speeldag 15 in de Jupiler Pro League.

"Vanaf de 0-1 zijn we beter gaan voetballen"

Coach Francky Dury start zijn wekelijkse persbabbel met een terugblik op de overwinning in Gent. "In het begin van de wedstrijd zijn we een paar keer goed weggekomen door enkele goede reddingen van Louis Bostyn", analyseert de coach. "Het tweede gedeelte van de eerste helft komen we beter in de wedstrijd en dan valt het doelpunt. Vanaf dat moment zijn we beter gaan voetballen en kregen we vertrouwen in de partij."

"In de tweede helft hebben we de wedstrijd goed gecontroleerd en hebben we geen enkele kans meer weggegeven", vertelt Dury. "We scoren zelf een prima derde doelpunt met Jelle en hadden zelf nog de kans op de 0-4 via Gianni Bruno."

(lees verder onder de foto)

"Benieuwd of we klaar zijn voor dat stapje hoger"

Onze coach blikt natuurlijk ook vooruit op de partij van vrijdag tegen Anderlecht.  "Anderlecht is een goeie ploeg die graag dominant voetbal brengt met jonge en technisch sterke spelers. Kompany wil graag de bal in de ploeg en dat merk je" klinkt het bij Dury.

"We hebben gewonnen tegen Cercle Brugge en Gent. Dat is niet slecht maar dit is een trapje hoger. Ik ben benieuwd of we, met het lichte vertrouwen na een 6 op 9, klaar zijn voor die volgende stap" kijkt de coach vooruit.

Blessure update

Jannes Van Hecke moest de wedstrijd tegen KAA Gent aan zich laten voorbijgaan. Ook de wedstrijd tegen Anderlecht komt nog te vroeg voor de jonge middenvelder die aan de kant zit met een blessure aan de aductoren. 

Selectie

Doelmannen: Sammy Bossut, Louis Bostyn, Eike Bansen

Verdedigers: William Bianda, Olivier Deschacht, Daniel Opare, Ewoud Pletinckx, Laurens De Bock, Cameron Humphreys

Middenvelders: Damien Marcq, Abdoulaye Sissako, Omar Govea, Bassem Srarfi, Ibrahima Seck, Mathieu De Smet

Aanvallers: Jelle Vossen, Tomáš Chorý, Jean-Luc Dompé, Gianni Bruno, Panos Armenakas

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close