2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing en selectie: Essevee - Royal Excel Moeskroen

Nadat we het uitzonderlijke jaar 2020 konden afsluiten met een mooie 6 op 6 en een onvergetelijke comeback in Eupen, zijn we vandaag klaar voor onze eerste wedstrijd van 2021. Om 16.15 uur ontvangen we Royal Excel Mouscron in het Regenboogstadion.

"Met 17 op 27 in de laatste 9 wedstrijden mogen we trots zijn "

Onze jongens sloten een moeilijk 2020 af met een geweldige comeback op het veld van Eupen. De 39-jarige Olivier Deschacht zorgde in de 85ste minuut voor het delirium met een kopbal aan de tweede paal. "Het doelpunt van Olivier was natuurlijk fantastisch maar de vreugde die hij na zijn doelpunt uitstraalde was onbeschrijfelijk", vertelt coach Francky Dury.

"We mogen fier zijn dat we 17 op 27 konden halen in de laatste 9 wedstrijden. Ons spel kan nog beter maar je merkt dat het in stijgende lijn gaat," klinkt het bij Dury. "Ook tegen Eupen namen we het meeste initiatief maar dan valt die 1-0 uit de lucht. De 2-1 van Dompé was een momentum dat we hebben gegrepen en het hele team geloofde opnieuw in de overwinning." 

(lees verder onder de foto)

"Verwacht opnieuw een moeilijke wedstrijd"

Zaterdag ontvangen we Moeskroen in het Regenboogstadion. "We spelen opnieuw tegen een team dat ook met het mes op de keel speelt. Ik verwacht dan ook een moeilijke wedstrijd", vertelt Dury. "Met Da Costa als ervaren spits, Almeire als linksvoetige spelverdeler, een sterk centraal duo en een goeie keeper heeft Moeskroen zeker geen slecht elftal. De nieuwe coach heeft ook een nieuwe filosofie in het team gebracht waardoor ze meer rekenen op de omschakeling."

BLESSURE UPDATE

Van Hecke, Chory, Zarandia en Sissako blijven geblesseerd langs de kant en zijn niet inzetbaar voor de partij tegen Moeskroen.

SELECTIE

Doelmannen: Sammy Bossut, Louis Bostyn, Eike Bansen

Verdedigers: Olivier Deschacht, Daniel Opare, Ewoud Pletinckx, Laurens De Bock, Abdallah Ali Mohammed, Cameron Humphreys, Nikos Kainourgios, Cheik Thiam

Middenvelders: Damien Marcq, Omar Govea, Bassem Srarfi, Ibrahima Seck, Mathieu De Smet

Aanvallers: Jelle Vossen, Jean-Luc Dompé, Gianni Bruno, Panos Armenakas

DEEL DIT ARTIKEL:

Close