2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing en selectie: Essevee - OHL

De eerste maand van dit nieuwe kalenderjaar staat garant voor heel wat voetbal. Met de komst van OH Leuven op donderdag 21 januari staat de eerste van twee midweekwedstrijden op het programma. We kijken samen vooruit naar Essevee - OH Leuven.

Terublik op OH Leuven - Essevee

Begin oktober trokken onze boeren richting Den Dreef voor speeldag 8 in de Jupiler Pro League. Het resultaat was een wedstrijd met heel wat kansen langs beide kanten en een driepunter voor OH Leuven. Bij de promovendus deden Henry en Sowah de netten trillen. Voor Essevee maakte Berahino 20 minuten voor het einde de aansluitingstreffer. Het slotoffensief van onze jongens kon geen gelijkspel meer uit de brand slepen. 

(Lees verder onder de video)

 

Wist je dat...

... we 6 van de 11 onderlinge confrontaties met OHL konden winnen? Al moeten we voor de laatste overwinning wel terug naar 2018. Toen gingen onze jongens met 1-2 winnen aan Den Dreef. De doelpuntenmakers voor Essevee waren toen Coopman en Hamalainen.

... we thuis nog nooit verloren van OHL? In totaal mochten we de Leuvenaars al 5 keer ontvangen in het Regenboogstadion. Drie keer hielden onze jongens de drie punten thuis, de laatste twee keer moesten we ons tevreden stellen met een gelijkspel.

... Essevee - OHL ook een strijd is tussen doelpuntenmakers Henry en Bruno? Henry telt voor OHL ondertussen 15 doelpunten. Gianni Bruno heeft voor ons al 10 de weg naar doel gevonden. Het belooft dus ook in de grote rechthoek een spannende strijd te worden.

... het verschil tussen Essevee en OHL amper 2 punten bedraagt? Wanneer we donderdag winnen tegen OHL dan springen we over de Leuvenaars in het klassement. Bij winst van OH Leuven wordt de kloof 5 punten.

BLESSURE-UPDATE

Jannes Van Hecke traint opnieuw individueel op het veld maar de wedstrijd tegen OHL komt nog te vroeg voor onze jonge middenvelder. Tomas Chory en Luka Zarandia blijven in de lappenmand. 

Coach Francky Dury kan wel terug rekenen op Jelle Vossen die terugkomt na een hamstringblessure.

SELECTIE

Doelmannen: Sammy Bossut, Louis Bostyn, Eike Bansen

Verdedigers: William Bianda, Olivier Deschacht, Daniel Opare, Ewoud Pletinckx, Laurens De Bock, Cameron Humphreys, Nikos Kainourgios, Cheik Thiam

Middenvelders: Damien Marcq, Abdoulaye Sissako, Omar Govea, Bassem Srarfi, Ibrahima Seck, Mathieu De Smet

Aanvallers: Jelle Vossen, Jean-Luc Dompé, Gianni Bruno, Panos Armenakas, Youssuf Sylla

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close