2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing en selectie: Essevee - KVO

Na de nipte nederlaag in de Luminus Arena, ontvangen we 4 dagen later de Kustboys aan de Gaverbeek. Samen met Timmy Simons en Davy de Fauw blikken we vooruit op deze affiche.

"We waren te slordig in het balbezit"

Dit keer stonden assistent-coaches Timmy Simons en Davy De fauw de pers te woord. Door gekende omstandigheden zit coach Francky Dury nog steeds in quarantaine. Hij zal ook de wedstrijd van zondag niet vanuit de dug-out kunnen leiden. De beide assistenten begonnen met een terugblik op de partij tegen KRC Genk. "We gingen tijdens de eerste helft te slordig om met het balbezit waardoor we geen kansen konden creëren," vertelt Simons. "Het gebrek aan kansen was dus niet te wijten aan het systeem zonder een diepe spits."

"We moeten de reeks van drie verloren partijen zo snel mogelijk stopzetten"

KV Oostende staat zesde in het klassement en is bezig aan een sterk seizoen. De kustboys tellen 36 punten en maakten het al heel wat topploegen knap lastig. "Naast een goed compact blok en hun georganiseerde pressing kunnen ze ook rekenen op veel diepgang en enkele gevaarlijke jongens in de aanval", vertelt de Fauw.

"Iedereen weet perfect wat hij moet doen en voert zijn taken goed uit. Op die manier hebben ze het al heel wat ploegen knap lastig gemaakt. Het is nu aan ons om daar iets tegenover te zetten", klinkt het bij de Fauw.

"We hebben al een goede reeks kunnen neerzetten waarbij wij langs de andere zijde van de medaille stonden, maar nu zitten we in een andere situatie. We moeten deze reeks van drie verloren partijen zo snel mogelijk stopzetten." vertelt Davy De fauw.

BLESSURE-UPDATE

Chory, Zarandia en Van Hecke zijn niet inzetbaar voor de partij tegen KVO. 

Nikos Kainourgios kreeg tegen KRC Genk weer een elleboogstoot waardoor hij opnieuw reactie heeft op zijn hersenschudding.

SELECTIE

Doelmannen: Sammy Bossut, Louis Bostyn, Eike Bansen

Verdedigers: Olivier Deschacht, Daniel Opare, Ewoud Pletinckx, Laurens De Bock, Cameron Humphreys, Cheik Thiam

Middenvelders: Damien Marcq, Abdoulaye Sissako, Omar Govea, Bassem Srarfi, Ibrahima Seck, Mathieu De Smet

Aanvallers: Jelle Vossen, Jean-Luc Dompé, Gianni Bruno, Panos Armenakas, Antoine Colassin

DEEL DIT ARTIKEL:

Close