3 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing en selectie: Essevee - KV Mechelen

Na het interlandvoetbal van de voorbije twee weken is het opnieuw tijd voor de Jupiler Pro League! Zondag, om 16.00 uur, komen de jongens van KV Mechelen op bezoek aan de Gaverbeek. We blikken alvast even vooruit.

"Als je wint, heb je een goed gevoel en kan je opnieuw beter voetballen."

"In Oostende hadden we vijf minuten een black-out en tegen Kortrijk waren we op vijf seconden van de overwinning. Vorige week tegen Cercle was het er op en dat doet deugd", opent coach Francky Dury de debatten. "Ik blik vooral terug op een goede eerste helft tegen Cercle Brugge waarbij we goed voetbal brachten, kansen afdwongen en de controle hadden over de partij."

"Je voelt dat er na die overwinning een goed gevoel leeft in de groep. Wanneer dat gevoel goed zit, dan krijg je meer vertrouwen en kan je opnieuw beter voetballen", vertelt Dury.  

(lees verder onder de foto)

"Voor ons persoonlijk is dit een erg belangrijke wedstrijd"

Onze coach kijkt natuurlijk ook al vooruit naar het bezoek van Malinwa. "Het heeft geen zin om te winnen tegen Cercle als je dan de volgende wedstrijd thuis punten laat liggen tegen Mechelen. Dat betekent dat het voor ons een erg belangrijke wedstrijd is. Wanneer we onze overwinning kunnen bevestigen, dan kunnen we met een goed gevoel naar het tweeluik Gent, Anderlecht."

Francky Duy verwacht geen makkelijke wedstrijd tegen KV Mechelen. "We zitten allebei in dezelfde situatie. Zij staan, met een wedstrijd minder gespeeld, een plaatsje achter ons."

"Ik heb al enkele wedstrijden van Mechelen gezien waarbij ze goed voetbal brachten. Denk maar aan de terugkeer op Club Brugge en hun wedstrijd tegen Antwerp. Ze bikkelden vorig seizoen mee voor een plaats in Play-Off 1 en hebben niet veel spelers zien vertrekken uit die kern. Integendeel, ze hebben enkele goeie spelers aangetrokken", analyseert de coach.

Onze laatste ontmoeting met Malinwa dateert van net geen jaar geleden. Toen gingen onze jongens met 0-2 winnen achter de kazerne. Gianni Bruno en Cyle Larin lieten toen de netten trillen. Beleef de doelpunten nog even hieronder.

(lees verder onder de video)

Blessure update

Enkel Luka Zarandia, die lange tijd out is met een blessure, is niet inzetbaar. Voor de rest kan coach Francky Dury beroep doen op alle spelers. Ook aanvaller Tómas Chorý is terug hersteld van zijn open wonde die hij opliep in de wedstrijd tegen Cercle Brugge.

Selectie

Doelmannen: Sammy Bossut, Louis Bostyn, Eike Bansen

Verdedigers: William Bianda, Olivier Deschacht, Daniel Opare, Ewoud Pletinckx, Laurens De Bock, Cameron Humphreys

Middenvelders: Damien Marcq, Abdoulaye Sissako, Omar Govea, Bassem Srarfi, Ibrahima Seck, Mathieu De Smet, Jannes Van Hecke

Aanvallers: Jelle Vossen, Tomáš Chorý, Jean-Luc Dompé, Gianni Bruno

Wedstrijdleiding

Scheidsrechter: Christof Dierick

Assistenten: Nick Senecaut, Kevin Dhondt, Brent Staessens

VAR: Bram Van Driessche, Romain Devillers, Dieter Van Esch

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close