6 dagen geleden gepost

Voorbeschouwing en selectie: Essevee - KAS Eupen

Na de geweldige overwinning achter de kazerne ontvangen we zaterdag KAS Eupen in het Regenboogstadion. Kunnen we de terugronde starten met een 6 op 6?

Ticketinfo Essevee - KAS Eupen

Op zaterdag 30 november ontvangt Team Essevee de jongens uit Eupen. De panda's kenden een wisselvallige eerste ronde met 4 overwinningen, 7 nederlagen en 4 gelijke spelen. Ook de start van de terugronde verliep niet van een leien dakje met een thuisnederlaag tegen Standard. 

Met 14 doelpunten op de teller heeft KAS Eupen, samen met Cercle Brugge, Waasland-Beveren en STVV, het slechtste rapport van de klas. Toch is er geen reden om de ploeg van trainer San José te onderschatten.

Drie van hun vier overwinningen behaalden de panda's op verplaatsing én ze verloren dit seizoen nog niet op West-Vlaamse bodem. (Overwinningen tegen KV Kortrijk, KV Oostende, Cercle Brugge en een gelijkspel tegen Club Brugge) Daarnaast lijkt de Eupense trein volledig onder stoom te komen met 10 op 18 in hun laatste 6 wedstrijden. 

Ook Francky Dury benadrukt deze sterke periode van Eupen. "De coach heeft door de moeilijke momenten heen voortdurend gezocht naar oplossingen en hij heeft stabiliteit gevonden. Ook dankzij jongens als Milicevic, Schouterden en Bolingi die terug hun oude niveau terugvinden heeft mijn collega extra troeven en dat merk je aan de resultaten."

Dury vertelt ook dat het belangrijk zal zijn om in deze wedstrijd tegen Eupen dezelfde motivatie te vinden als afgelopen weekend achter de kazerne. "Het heeft geen zin om te gaan winnen in KV Mechelen om dan een slipper te begaan tegen Eupen."

Bij Essevee krijgen we nog geen Saïdo Berahino te zien. 'Ik mik op geen enkele wedstrijd, ik mik vooral op zijn herstel want een blessure aan de mediale band mag je niet onderschatten", klinkt het bij Francky Dury. "We kunnen natuurlijk niet ontkennen dat we hem missen want zijn looplijnen zijn geweldig en een persoonlijkheid als Saïdo kan je altijd gebruiken op een veld."

 

Wedstrijdselectie

Doelmannen: Bossut, Bostyn, Bansen
Verdedigers: De Fauw, Baudry, Mensah, Walsh, Bürki, Pletinckx, Deschacht
Middenvelders: Marcq, Sissako, Zarandia, Govea, Bjørdal, Seck, Van Hecke
Aanvallers: Larin, Bruno, Oberlin

Geblesseerd: Berahino (knie)

Wedstrijdleiding

Net zoals onze thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge (6-0) zal de wedstrijd geleid worden door Bert Put. Hij is toe aan zijn vijde wedstrijd van dit seizoen in de Jupiler Pro League. 

Referee: Bert Put
Ass. referee: Kristof Meers, Lennert Becquet
4th official: Michiel De Cuyper

Essevee - KAS Eupen, zaterdag 30 november om 20.00 uur

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close