3 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing en selectie: Essevee - Cercle Brugge

Onze laatste thuiswedstrijd in dit bijzondere kalenderjaar is er eentje tegen Cercle Brugge. Op tweede kerstdag ontvangen we om 16.15 uur de Vereniging uit Brugge. In de heenwedstrijd namen we 3 punten mee uit het Jan Breydelstadion.  

"Na een knappe 11 op 18 was dit een pijnlijk resultaat"

Beginnen doen we met een terugblik naar vorig weekend, de wedstrijd tegen Sint-Truiden. "Na een 11 op 18 was dit resultaat tegen STVV één die ons veel pijn doet", vertelt Dury in een heldere analyse na de wedstrijd. "We konden onze knappe resultaten, die we in de uitwedstrijden behaalden, niet verzilveren en moeten dus opnieuw beginnen."

"We hadden een moeilijke tweede helft waarbij STVV ons vaak pijn deed bij de omschakeling." analyseert de coach. "Net bij zo'n omschakeling pakken we een rode kaart en wordt het erg moeilijk. We hebben nog gestreden met 10 maar kwamen te kort."

(lees verder onder de foto)

"Minstens 4 op 6 zou ons een boost geven voor de wedstrijden in januari" 

Op tweede kerstdag wacht met een Cercle Brugge een tegenstander die het gelijke aantal punten kent. Onze wedstrijd in de heenronde eindigde op 1-3 met twee doelpunten van Bruno en eentje van Chorý.

"Ik mik op 22 punten bij de jaarwisseling. Uit de situatie die wij komen, zou dat niet slecht zijn", kijkt de coach vooruit naar de wedstrijd. "Dat betekent dat we 4 op 6 moeten pakken. Dit zou ook een enorme boost geven voor onze drukke kalender in januari."

Blessure update

Tomáš Chorý kreeg afgelopen week de zware diagnose dat hij 10 tot 12 weken aan de kant zit met een blessure. 

Selectie

Doelmannen: Sammy Bossut, Louis Bostyn, Eike Bansen

Verdedigers: Olivier Deschacht, Daniel Opare, Ewoud Pletinckx, Laurens De Bock, Abdallah Ali Mohammed, Cameron Humphreys, Nikos Kainourgios

Middenvelders: Damien Marcq, Abdoulaye Sissako, Omar Govea, Bassem Srarfi, Ibrahima Seck, Mathieu De Smet

Aanvallers: Jelle Vossen, Jean-Luc Dompé, Gianni Bruno, Panos Armenakas

 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close