2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing en selectie: Essevee - Beerschot

Na de nipte nederlaag tegen OH Leuven van afgelopen donderdag werd onze winstreeks onderbroken. Kunnen we de draad opnieuw oppikken en winnen tegen Beerschot? We kijken samen vooruit naar Essevee - Beerschot.

De nederlaag op het Kiel

Al op speeldag 2 in de Jupiler Pro League trokken onze boeren richting het Kiel voor het duel met Beerschot. Aan de rust waren we al op achtervolgen aangewezen na een doelpunt van Tissoudali. Net voor het uur konden onze jongens gelijk maken via Berahino. Maar even later stond Beerschot opnieuw op voorsprong door een vrije trap van Holshauzer. Diezelfde Holshauzer maakte er in het slot nog 3-1 van. 

Wist je dat...

... we in 9 thuisduels maar 1 keer verloren van Beerschot? Ons eerste onderlinge duel met Beerschot in het Regenboogstadion in 2007 eindigde in een 0-2 overwinning voor paars-wit. Sindsdien verloren we geen enkel thuisduel meer tegen Beerschot.

... we in 2010 een 1-3 achterstand nog hebben omgezet in winst? Essevee kwam snel op voorsprong dankzij een doelpunt van Sterckx maar dan volgde een hattrick van Negrao waardoor de wedstrijd nog voor de rust leek gespeeld. Maar onze jongens speelden een onvergetelijke tweede helft. Matton, Nfor en Traore zorgden in het slot nog voor de ommekeer en de drie punten.

BLESSURE UPDATE

Jannes Van Hecke werkt volop aan zijn comeback. De wedstrijd tegen Beerschot komt wel nog te vroeg. Tomas Chory en Luka Zarandia blijven in de lappenmand. 

Ibrahima Seck pakte tegen OHL zijn vijfde gele kaart en is bijgevolg geschorst voor het bezoek van Beerschot

SELECTIE

Doelmannen: Sammy Bossut, Louis Bostyn, Eike Bansen

Verdedigers: Olivier Deschacht, Daniel Opare, Ewoud Pletinckx, Laurens De Bock, Cameron Humphreys, Nikos Kainourgios, Cheik Thiam

Middenvelders: Damien Marcq, Abdoulaye Sissako, Omar Govea, Bassem Srarfi, Mathieu De Smet

Aanvallers: Jelle Vossen, Jean-Luc Dompé, Gianni Bruno, Panos Armenakas, Antoine Colassin

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close