3 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing en selectie: Dé Derby

Maandag 2 november is het zover. Het Regenboogstadion wordt het decor voor een nieuwe derby tussen Essevee en KV Kortrijk. Coach Francky Dury kijkt in deze voorbeschouwing vooruit naar het duel tegen onze buren.

"Elke week hard werken om een momentum te creëren"

Coach Francky Dury start de wekelijkse babbel met de pers met een terugblik op de nederlaag in Oostende. "In het eerste halfuur was er niets aan de hand en hadden we de beste kansen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de kans van Sissako", vertelt de coach. "Daarna krijgen we een volledige black-out waarbij we 3 doelpunten slikken in 6 minuten. Wanneer je dan nog iets wilt maken van de wedstrijd moet je heel snel een aansluitingstreffer gaan maken. Als dat niet gebeurt, dan wordt het moeilijk." 

"We konden op dit moment al zeker 3 of 4 punten meer gehad hebben in de competitie. Tel die punten erbij en we stonden op een veilige positie", vertelt Dury. "Winst of verlies ligt bij ons heel dicht bij elkaar. Jammer genoeg zitten wij in een periode waar verliezen de bovenhand neemt. We moeten op zoek naar het momentum om het tij te keren. Dat momuntum zal ons niet op een dienblad gepresenteerd worden. We moeten daar elke week opnieuw hard voor werken."

(lees verder onder de foto)

Dé Derby

De coach kijkt natuurlijk ook vooruit naar het duel van maandag. Om 20.45 uur ontvangen onze jongens de kerels uit Kortrijk voor een nieuwe derby. "Dit is de belangrijkste match van het seizoen. Als je een deby wint, heb je een nóg beter gevoel dan bij een andere overwinning", klinkt het bij de coach.

"Als je vraagt of we klaar zijn voor de derby? Dan zeg ik zonder twijfel: ja. Maar dat is Kortrijk ook", vertelt Dury. "Het wordt een derby zonder fans in het stadion. Dat is erg jammer. Onze supporters geven ons iedere wedstrijd een extra boost, zeker in een derby."

De coach nam ook de tegenstander al grondig onder de loep. "Kortrijk is een goeie en stevige ploeg. Ze hebben met jongens als Derijck en D'Haene veel ervaring achterin. Op het middenveld zijn ze erg balvast en hebben ze stabiliteit dankzij De Sart, Makarenko en Van der Bruggen. Voorin heb je dan nog Mboyo, Ocansey en Selemani die altijd gevaarlijk kunnen zijn."

Blessureupdate

Voor onze kapitein komt de derby net te vroeg. Ewoud Pletinckx geraakt niet 100% fit voor het duel tegen Kortrijk. Ibrahima Seck, die vorige week geblesseerd moest afhaken voor het duel tegen KV Oostende, is wel opnieuw van de partij. Daarnaast kan coach Francky Dury ook opnieuw rekenen op doelman Sammy Bossut. Bossut maakt opnieuw zijn opwachting in de selectie van Essevee na de zware botsing in het oefenduel tegen AA Gent.

Selectie

Doelmannen: Sammy Bossut, Louis Bostyn, Eike Bansen

Verdedigers: William Bianda, Olivier Deschacht, Daniel Opare, Laurens De Bock, Cameron Humphreys, Nikos Kainourgios

Middenvelders: Damien Marcq, Abdoulaye Sissako, Omar Govea, Bassem Srarfi, Ibrahima Seck, Jannes Van Hecke

Aanvallers: Jelle Vossen, Tomáš Chorý, Jean-Luc Dompé, Gianni Bruno, Mikael Soisalo

Wedstrijdleiding

Scheidsrechter: Wesli De Cremer

Assistenten: Pieter Becquet, Tom Vanpoucke, Frederik Geldhof

VAR: Jan Boterberg, Hillaert Matthias, Lagaert Istvan

 

DEEL DIT ARTIKEL:

Close