2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing en selectie: Club Brugge - Essevee

Na onze winst in de Vlasico trekken we zondag 7 februari naar het Jan Breydelstadion voor speeldag 29 in de Jupiler Pro League. Om 16.00 uur trappen we het duel tegen landskampioen Club Brugge op gang. Samen met coach Francky Dury blikken we vooruit naar deze topper.

"We zoeken naar een oplossing voor de wedstrijd tegen Club"

Essevee verliet Kortrijk met drie extra punten maar ook met wat blessureleed. Na 20 minuten moest Omar Govea de strijd staken. Dury zag zijn creatieve middenvelder uitvallen met een kneuzing aan de schuine buikspier. Een dag na de wedstrijd bleek dat ook Laurens De Bock niet ongeschonden uit de strijd is gekomen. Hij liep, na een duel met aanvaller Gueye, een dubbele ribbreuk en een klaplong op.

"Het is erg vervelend dat we nu enkele pionnen verliezen. Het klikt goed tussen de verschillende schakels maar we zoeken naar een oplossing voor de wedstrijd tegen Club", vertelt Dury. Toch komt de coach met veelbelovende woorden omtrent de blessure van de Mexicaan. "Omar heeft vandaag kunnen aansluiten op training, wat betekent dat hij misschien inzetbaar is voor de wedstrijd van deze zondag."

"Zondag staan de twee beste ploegen van de laatste 18 speeldagen tegen over elkaar"

Zondag wacht de landskampioen voor speeldag 29 in de Jupiler Pro League. "Club is een heel goeie ploeg die met kop en schouders boven de rest uitsteekt", vertelt Francky Dury. "Met 36 op 54 hebben we een goed gevoel, maar een verplaatsing naar Club Brugge is en blijft altijd een lastige uitdaging."

"Het heeft geen zin om mijn spelersgroep nog eens attent te maken op de thuisnederlaag tegen Club," klinkt het bij onze coach. "Ik wil liever een compliment geven aan mijn team voor de terugkeer van Zulte Waregem vanaf speeldag 11."

"Zondag staan de twee beste ploegen van de laatste 18 speeldagen tegen over elkaar. Het lijkt mij heel boeiend om te zien hoe ver wij staan."

Selectie

Doelmannen: Sammy Bossut, Louis Bostyn, Eike Bansen

Verdedigers: Olivier Deschacht, Daniel Opare, Ewoud Pletinckx, Cameron Humphreys, Nikos Kainourgios, Cheik Thiam

Middenvelders: Damien Marcq, Omar Govea, Ibrahima Seck, Mathieu De Smet, Jannes Van Hecke

Aanvallers: Tomáš Chorý, Jean-Luc Dompé, Gianni Bruno, Panos Armenakas, Antoine Colassin, Youssuf Sylla

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close