3 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing en selectie: Cercle Brugge - Essevee

Op speeldag 12 in de Jupiler Pro League staat zondagavond het duel tussen Cercle Brugge en Essevee op het programma. Onze jongens trekken om 20.45 uur naar het Regenboogstadion voor het duel met De Vereniging.

"Coach zijn, dat is ook zoeken naar oplossingen."

Coach Francky Dury blikt eerst en vooral terug op het gelijkspel tijdens de derby van afgelopen maandag. "We waren na de wedstrijd erg ontgoocheld dat we de overwinning op het laatste moment nog lieten schieten. In minuut 92 staan we met 6 tegen 4 in onze eigen 16. Op dat moment een penaltyfout tegen krijgen, dat komt aan."

"Coachen is een vorm van crisismanagement en dan moet je positief blijven denken en zoeken naar oplossingen. Ik ben er 100% van overtuigd dat we hier zullen uitgeraken", vertelt Dury. "Onze jongens hebben niet veel nodig om hier uit te geraken. De groep toont een goede mentaliteit en discipline maar de voorbije wedstrijden ging soms, op een bepaald moment, het licht uit." 

(lees verder onder de foto)

"Zo snel mogelijk uit deze situatie geraken"

Onze coach kijkt ook al vooruit naar de wedstrijd van morgen. "We moeten niet kijken naar andere ploegen. Zondag komen we met 11 op het veld en hebben we het in onze eigen handen," klinkt Dury strijdvaardig. "We moeten zo snel mogelijk uit deze situatie geraken. Hopelijk lukt dit met een overwinning tegen Cercle Brugge."

Blessure update

Ewoud Pletinckx blijft de enige geblesseerde bij Essevee. Een selectie voor onze kapitein zit er niet in voor de nieuwe interlandbreak. Voor het overige is de lappenmand bij Essevee leeg.

Selectie

Doelmannen: Sammy Bossut, Louis Bostyn, Eike Bansen

Verdedigers: William Bianda, Olivier Deschacht, Daniel Opare, Laurens De Bock, Cameron Humphreys

Middenvelders: Damien Marcq, Abdoulaye Sissako, Omar Govea, Bassem Srarfi, Ibrahima Seck, Mathieu De Smet, Jannes Van Hecke

Aanvallers: Jelle Vossen, Tomáš Chorý, Gianni Bruno, Panos Armenakas, Mikael Soisalo

Wedstrijdleiding

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Assistenten: Florian Lemaire, Philippe Vandecauter, Laurent Willems

VAR: Wesley Alen, Thibaud Nijssen, Arne De Beuckelaer

DEEL DIT ARTIKEL:

Close