2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing en selectie: Antwerp - Essevee

Afgelopen weekend moesten onze jongens niet aan de bak. De wedstrijd tegen KAS Eupen werd wegens het Covid-protocol uitgesteld. Toch wordt de maand december nog een drukke periode. Starten doen we met de partij op Antwerp.

"Tot eind januari wordt het een belangrijke periode"

Het einde van 2020 en de start van 2021 staat garant voor een periode met heel wat wedstrijden voor onze jongens. In totaal speelt Essevee nog 9 keer, waarvan 6 keer in eigen huis, voor het einde van de maand januari. "Wij trekken de eindejaarsperiode door tot eind januari want door de uitgestelde wedstrijd van Eupen zal de competitie voor ons waarschijnlijk amper stilliggen." klinkt het bij Francky Dury. "Natuurlijk wordt er ook daarna nog gevoetbald, maar eind januari moeten we toch uit deze miserie zijn."

(Lees verder onder de foto)

"Antwerp heeft een flinke kern om dit tempo van wedstrijden aan te kunnen."

Tegenstander Antwerp speelde afgelopen donderdag in Londen tegen Tottenham en ontving zondag leider Club Brugge. "Je kan niet ontkennen dat het ritme met midweekvoetbal zwaarder is dan wekelijks spelen. Maar of dit een voordeel zal zijn voor ons, dat kan ik nu nog niet zeggen", vertelt de coach. "Als ik naar wedstrijden kijk, dan kijk graag eens naar wie er op de bank zit. Wanneer je dit zondag bekeek bij Antwerp, dan zie je dat die een flinke kern hebben."

Blessure update

Voor youngster Jannes Van Hecke komt de westrijd op de Bosuil nog te vroeg. De middenvelder revalideert nog van een blessure aan de adductoren. Ook Mikael Soisalo is niet inzetbaar. Hij is om privéredenen in Finland en kan voorlopig geen deel uitmaken van de selectie. Jean-Luc Dompé mist eveneens de partij op de Bosuil omwille van een blessure. Luka Zarandia revalideert nog van zijn knieblessure.

Selectie

Doelmannen: Sammy Bossut, Louis Bostyn, Eike Bansen

Verdedigers: William Bianda, Olivier Deschacht, Daniel Opare, Ewoud Pletinckx, Laurens De Bock, Cameron Humphreys, Nikos Kainourgios

Middenvelders: Damien Marcq, Abdoulaye Sissako, Omar Govea, Bassem Srarfi, Ibrahima Seck, Mathieu De Smet

Aanvallers: Jelle Vossen, Tomáš Chorý, Gianni Bruno, Panos Armenakas

DEEL DIT ARTIKEL:

Close