4 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Een krachtmeting met de kampioen van de reguliere competitie

Zondag staat de slotspeeldag van de reguliere competitie op het programma. Met de komst van competitieleider KRC Genk krijgt het Regenboogstadion nog een aantrekkelijke affiche voorgeschoteld.

vanaf €15 naar Essevee vs. Genk

KRC Genk kon dit seizoen elke voetballiefhebber charmeren. Sinds 7 oktober (speeldag 10) onafgebroken op kop in de Jupiler Pro League, lijstaanvoerder in het clean sheet klassement (11 clean sheets) én met Ally Samatta heeft het ook de topschutter (20 doelpunten) in zijn rangen. Voor Essevee wordt het zondag een krachtmeting met de kampioen van de reguliere competitie.

Eerder dit seizoen

Eerder dit seizoen ging SV Zulte Waregem onderuit met 4-0 in de Luminus Arena. Samatta - man van de match - lukte een hattrick nadat Alejandro Pozuelo de score had geopend. De Spaanse smaakmaker speelt zondag zijn laatste wedstrijd in het shirt van Genk en trekt naar de MLS waar hij de kleuren van het Candese Toronto zal verdedigen. Francky Dury sprak op de wekelijkse persconferentie met heel veel respect over Pozuelo: "Hij is uitgegroeid tot een topspeler en heeft een geweldige verticale actie op snelheid en in combinatie. Ik heb veel matchen gezien waar hij de perfectie benaderde. Topspelers vertrekken nu eenmaal. Het is een spijtig voor Genk dat dit gebeurt in volle finale. Ze zullen zich moeten aanpassen en een oplossing vinden. Een zoveelste grote speler die vertrekt uit de Belgische competitie."


Drukt Alejandro Pozuelo zondag voor een laatste keer zijn stempel in de Jupiler Pro League?

Na drie wedstrijden zonder overwinning boekte Genk vorige week een zuinige zege tegen rode lantaarn Sporting Lokeren (1-0). Essevee wil na het verlies tegen KAA Gent (1-3) en het gelijkspel op Waasland-Beveren (1-1) de competitie afsluiten met een positieve noot terwijl Genk de kloof met dichtste achtervolger Club Brugge zo groot mogelijk wil houden. "Zij spelen vol voor de titel maar wij zullen er ook 100% tegenaan gaan om onze elfde stek in het klassement te consolideren."

Ibrahima Seck - titularis op het middenveld

Ibrahima Seck - momenteel nog eigendom van Genk - kijkt voor de tweede week op rij een ex-club in de ogen. Vorige week Waasland-Beveren, zondag de club door wie hij wordt uitgeleend. "Of de wedstrijd tegen Genk speciaal is voor mij? Niet meer of minder dan die van vorige week. Seck trok in de wintermercato van Limburg naar West-Vlaanderen. Een geslaagde stap voor de Senegalees die zich ontpopte tot titularis en samen met Stef Peeters voor balans zorgt op het middenveld. "Ik voel me hier uitstekend, ik speel elk weekend en we halen resultaten."


ibrahima Seck - een vaste naam op het wedstrijdblad bij Team Essevee

Ook bij Francky Dury alleen maar lof over zijn beresterke middenvelder: "Ik ben 100% tevreden over Ibrahima. Het is jongen die beantwoordt aan het profiel wat wij voor ogen hadden. Iemand met leiderskwaliteiten, een goeie organisator, ruimt ballen op en een prima mentaliteit. Wij willen absoluut verder met hem, er is geen reden om op die post te veranderen. Mits er voldaan wordt aan een aantal voorwaarden komt dat in orde."

Seck is lang niet de enige speler van Essevee die eerder uit kwam voor de Genkies. In de huidige kern van Essevee hebben Sandy Walsh, Thomas Buffel en Stef Peeters een verleden bij Genk, net als ex-spelers Khaleem Hyland, Glynor Plet, Brian Hamalainen en Cedric Roussel.


Ibrahima Seck trok in de wintermercato van Genk naar Essevee

Essevee - KRC Genk, zondag 17 maart om 18u.

 

 

DEEL DIT ARTIKEL:

Close