1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: De Derby

Zaterdagnamiddag fluit ref Bert Put de 39ste derby op gang. Samen met onze coach blikken we tijdens de wekelijkse persbabbel vooruit op het duel met onze buren.

Afgelopen weekend verloor Essevee in eigen huis van OH Leuven. “Op een bepaald moment kwamen we terug tot 2-3 en proberen we ons opnieuw in de wedstrijd te knokken. We maakten toen te veel individuele fouten waardoor we mentaal een enorme tik kregen bij de 2-4”, blikt coach Mbaye Leye terug.

Zaterdag wacht de derby, het duel dat bij iedereen met een rood-groen hart al weken met stip staat aangeduid in de agenda. “Deze derby is belangrijk voor onszelf, de club, de supporters en de hele stad. Het is een huizenhoog cliché, maar een derby speel je niet, die win je”, klinkt Leye strijdvaardig.

“De tegenstander van dit weekend is een ploeg met een goed georganiseerde verdediging die graag op de tegenaanval het verschil maakt. Het is aan ons om eveneens vanuit een goede organisatie te voetballen, individuele fouten achterwege te laten en efficiënt om te springen met de kansen die we bij elkaar spelen.”

“Het is een zespuntenmatch. Dit is ons moment om opnieuw dichter bij de concurrentie te sluipen en het goede werk van de trainingsweek om te zetten in de partij. De jongens werken elke dag keihard en willen alles geven om deze derby te winnen. ”We zullen dan ook alles geven om deze derby naar ons hand te zetten.”

Zelf speelde de coach acht derby’s en weet hij dus als geen ander wat deze wedstrijd betekent voor het publiek. “We hebben nog iets recht te zetten bij onze buren, dat zijn we aan onze supporters verplicht. Er werd aan de groep benadrukt dat zulke wedstrijden 90 minuten strijd is op het veld. Het is de kans om aan onze fans te tonen dat er weldegelijk nog heel wat geloof, inzet en mentaliteit aanwezig is bij deze groep”

Wedstrijdleiding

Zaterdag leidt Bert Put de derby in goede banen. Op het veld wordt hij geassisteerd door Matthias Masse, Jeroen Walschap en Matonga Simonini.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close